Barcelona kohahdutti maanantaina ilmoitettuaan tehneensä sopimuksen brasilialaisen Paulinhon kanssa. Seura maksaa kiinalaiselle Guangzhou Evergrandelle 29-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta 40 miljoonaa euroa (uutinen).

Barcelonan keskikentällä on pelaajista siirron jälkeen jopa ylitarjontaa, sillä Paulinho on osastolle jo kymmenes mies (tässä toimittajamme Jaakko Perttilän pohdintaa Barcan kokoonpanotilanteesta). Kuten arvata saattaa, jonkun on lähdettävä.

Katalaanitoimittaja David Torrasin mukaan kokoonpanosta höylätään ensimmäisenä ulos 22-vuotias Sergi Samper.

David Torras

@bladenil
I després de fitxar Paulinho, el 15 d'agost el club comunica a Samper (que va arribar als 6 anys) que no tindrà ni fitxa ni dorsal.

Tämä jos mikä on nostattanut Barcelonan kannattajissa samperinmoisen raivon. Samper on syntynyt Barcelonassa, ja hän liittyi Barcelonan juniorijoukkueeseen jo kuusivuotiaana. Samper marinoitui Barcelonan La Masia -akatemiassa ja allekirjoitti toukokuussa 2013 ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Barcan kanssa.

Viimeisten kausien ajan Samper on kärkkynyt paikkaa Barcelonan edustusjoukkueessa. Mestarien liigassa hän pääsi debytoimaan syksyllä 2014. Ainoan La Liga -ottelunsa Azulgranassa Samper pelasi maaliskuussa 2016.

Viime kauden ajaksi Barcelona lainasi Samperin hakemaan peliaikaa La Ligasta pudonneeseen Granadaan, mutta nyt nuori keskikentän pohjapelaaja kärkkyi tosissaan tilaisuuttaan kasvattajaseurassaan. Kunnes Paulinhon hankinta kariutti tuon toiveen.

Sosiaalisessa mediassa ei tietoa Samperin lähdöstä totisesti ole otettu hyväntuulisena vastaan. Samperin muistellaan odottaneen uskollisesti tilaisuuttaan Barcelonassa ja kieltäytyneen brittiseurojen rahakkaista tarjouksista. Fanien mielestä nuorimies olisi ansainnut paljon parempaa kohtelua.

– Tänään en ole surullinen, vaan vihainen. Seura muuttaa tomuksi kaiken, minkä Cruijff, Laporta ja Pep rakensivat. Tämän täytyy loppua, eräs kannattaja kirjoittaa.

– Sergi Samper on pelaaja, jonka Barcelona ostaa kolmen vuoden päästä valtavalla summalla takaisin, sen jälkeen, kun hän on loistanut Serie A:ssa tai Bundesliigassa, toinen ennustaa.

– Sergi Samperille kerrottini tänään, ettei hänelle ole sijaa Barcassa. Seura vajoaa sekunti sekunnilta entistäkin syvemmälle, kolmas surkutteli.

– Samper omisti koko elämänsä Barcelonalle, ja hänellä oli siihen riittävästi lahjoja. Nyt hän ei saa edes tilaisuutta seurassa. Seura on pelkkä vitsi, neljäs kannattaja jyrähti.

MV🇦🇷🇦🇷

@SweeperStegen
U deserve much better for your loyalty, committment and the plethora of talent. Feel so sorry, for we failed you once again 😔 @SergiSamper

Alexandra Jonson

@AlexandraJonson
Sergi Samper today told that there is no place for him at Barça, that club is just sinking lower and lower for every second.

Rafael Hernández

@RafaelH117

Rafael Hernández

@RafaelH117
Samper turned down Arsenal TWICE because he wanted to succeed at the club of his life. Should’ve left when he could like Thiago.
Samper dedicated his whole life to Barcelona until now with the talent to justify it. Doesn’t even get a shot at making it. Joke of a club.