[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Levante aloitti viime kautensa väkevästi tappiotta voittamalla ensimmäisestä neljästä ottelustaan kolme. Ensimmäisen 20 kierroksen aikana joukkue hävisi vain kolme ottelua.

Meno jatkui nousussa myös kevätkaudella ja kymmenen ensimmäistä peliä toi seitsemän voittoa. Viimeisillä kierroksilla joukkue osoitti hiipumisen merkkejä ja kausi päättyi kahteen tappioon Lugon ja Huescan kustannuksella.

Kokonaisuudessaan Levante keräsi peräti 84 pistettä ja nousi La Ligaan Segundan voittajana 14 pisteen erolla seuraavaan. Lepakot päästi vain 32 maalia, mikä oli sarjan selkeästi vähäisin määrä.

Cupissa sen sijaan oli hiljaisempaa. Copa päättyi Levanten osalta toiselle kierrokselle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502385083570{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sergio Postigo

[/vc_column_text][vc_column_text]

CESENA, ITALY - MAY 24: Sergio Postigo celebrates with team mates after scoring his team's second goal during the Serie B playoff match between AC Cesena and AC Spezia on May 24, 2016 in Cesena, Italy. (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Sergio Postigo pelasi viime kaudella Segundassa Levanten riveissä nappikauden. 28-vuotias espanjalaistoppari siirtyi valencialaisseuraan viime kesänä Speziasta ja nosti itsensä välittömästi avauskokoonpanoon.

Postigo oli Levanten puolustuksen johtaja ja oli yksi suurimmista syistä siihen, kuinka vähän seura lopulta päästi maaleja. Postigolla on edessään kuitenkin suuri harppaus, sillä puolustaja ei ole ennen pelannut La Ligassa. Postigo on noussut Levanten henkiseksi johtaksi vuoden aikana, eikä taistelijaluonne luovuta vaikeimmassakaan paikassa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Juan Muñiz on luotsannut Levantea vuoden verran. Viime kausi oli ilmiömäinen, kun Levante dominoi Segundaa täysin oman tahtonsa mukaan ja varmisti jo monta kierrosta ennen sarjan päättymistä mestaruuden ja siten myös suoran sarjanousun takaisin ylimmälle huipulle.

Muñizin työn lähtökohdat eivät olleet helpot. Segundaan tippunut Levante pelasi hyvin aneemista jalkapalloa viimeisimmällä pääsarjakaudellaan, eikä kukaan odottanut seuralta menestystä välittömästi Segundassa. Muutama avainpelaaja jätti seuran, mutta Muñiz sai kasattua kilpailukykyisen ryhmän, jonka avulla Segundan mestaruus lopulta saavutettiin.

Uusi kausi tuo kuitenkin uudet haasteet – Muñiz ei nimittäin ole aikaisemmin valmentajaurallaan luotsannut La Ligassa. Seuran ainoa tavoite on säilyä La Ligassa, mikä on alustavasti todella haastavaa. Jos Muñiz saa ryhmästään toista vuotta kaiken irti, on pysyminen La Ligassa kuitenkin mahdollista.

Näillä näkymin se vaatisi kuitenkin huimia urotekoja myös pelaajilta, ei vain valmentajalta. Muñizin henkilökohtaiseen taitoon Levante ei alkavalla kaudella kaadu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 20

Levante taistelee putoamista vastaan. Mikä tahansa muu kuin putoaminen on seuralle todella hyvä tulos. Pelaajamateriaali ei ole laadullisesti lähelläkään sarjan keskitasoa, mutta Levante on aina ollut äärimmäisen vahva kotijoukkue. Ciútat de Valencia on vaikea paikka jokaiselle vierasjoukkueelle, sillä Levante osaa pelata sääntöjen rajamailla niin sanottua tulosjalkapalloa hyvällä tasolla.

Jos mitään mullistavaa ei tapahdu, on Levante läpi kauden putoamistaistelussa ja vaihtanee sarjatasoa – kuitenkin jälleen vain lyhyeksi aikaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Levante antoi alkavaksi kaudeksi ilmaiset kausikortit kannattajille, jotka kävivät viime kaudella seuran jokaisessa kotiottelussa. Kunnioitettava ele.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

 

ihanneavaus_levante_2017[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=33 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1502442998065{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Víctor Camarasa (Real Betis)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Kun Levante putosi, mies lainattiin viime kaudeksi Alavésiin. Vaikka Levante nousi takaisin pääsarjaan, ei seura kyennyt enää pitämään keskikentän dynamosta kiinni. Myytiin seitsemällä miljoonalla eurolla Real Betisiin, joten Levante sai kyllä mukavan korvauksen. Toisaalta Levantella olisi ollut tällä kaudella käyttöä Camarasalle.

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Deyverson (Palmeiras)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Tasan sama tarina kuin Camarasalla. Pelasi viime kauden lainalla Alavésissa Levanten putoamisen vuoksi. Iski seitsemän maalia ja olisi ollut käyttökelpoinen tällä kaudella. Myytiin kuitenkin viidellä miljoonalla eurolla Palmeirasiin.

 

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Víctor Casadesús (Teneriffa)
Keskushyökkääjä, 32-vuotias

Ehti edustaa Levantea 3,5 kauden ajan. Parina viime kautena maalimäärät ovat olleet heikkoja. Päättyneellä kaudella syntyi enää kaksi maalia 23 Segunda-ottelussa. Ei siis ole maalien muodossa erityisen suuri menetys, kun lähti ilmaiseksi Teneriffalle. Satojen pelien pääsarjakokemusta nousijajoukkueella voi sen sijaan tulla ikävä.

 

 

Natxo Insa (Johor DT)
Puolustava keskikenttä, 30-vuotias

Esteban Saveljich (Albacete, laina)
Toppari, 26-vuotias

Javier Espinosa (Granada, laina)
Hyökkäävä keskikenttä, 24-vuotias

Rubén García (Sporting Gijón, laina)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias

Abraham Mineiro (Real Zaragoza, laina päättyi)
Vasen laitapuolustaja, 31-vuotias

Juan Muñoz (Sevilla, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Paco Montañés (Espanyol, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 30-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502441220386{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Cheick Doukouré (FC Metz)
Puolustava keskikenttä, 24-vuotias

Doukouré on Levanten kesän toistaiseksi kallein hankinta, hintaa 1,6 miljoonaa euroa. Mies saapui ranskalaisesta Metzistä, jonka paidassa hän tahkosi viime kaudella 29 Ranskan pääsarjaottelua. Kohtuullisen syöttötaidon omaava Doukouré toimi monessa pelissä kapteenina, ja hän tuo Levanten keskikentälle kliseisesti kokemusta pääsarjafutiksesta. Lienee joukkueen johtavia pelaajia.

 

tuntematonEnis Bardhi (Újpest)
Hyökkäävä keskikenttä, 22-vuotias

Tuntematon kaveri monelle jalkapallon seuraajalle, niin meillekin. Johtuu siitä, että Bardhi on toistaiseksi palloillut Makedoniassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Unkarissa. Levantessa nuorukainen tunnettaneen paremmin, sillä hänestä maksettiin 1,5 miljoonaa euroa. Pian nähdään, millaisesta pelimiehestä on kyse.

 

tuntematonIvi (Sevilla B)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Tässä on kaveri, jonka pitäisi ottaa maalintekovastuuta. Levanten tietynlaisesta lohduttomuudesta kertoo se, että Ivi pelasi viime kauden sarjaporrasta alempana kuin Levante. 35:ssä Segunda B:n ottelussa syntyi 14 maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Mukaan mahtui myös kaksi suoraa punaista, mihin pääsarjassa ei ole varaa.

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Oier Olazábal (Granada)
Maalivahti, 27-vuotias

Entinen Barcelonan kolmosmaalivahti aloitti viime kauden Granadassa, kunnes hänet lainattiin kevääksi Levanteen. Kauden päätteeksi nousija osti miehen pysyvästi riveihinsä 200 000 eurolla. Pelasi viime kaudella vain viidessä sarjaottelussa, mutta ilmeisesti valmennusjohto vakuuttui miehen kyvyistä.

 

tuntematonAntonio Luna (Eibar)
Vasen laitapuolustaja, 26-vuotias

26-vuotiaana on jo aika lailla maailmaa nähnyt. Luna on Sevillan kasvatti, mutta hän on ehtinyt edustaa Sevillan lisäksi jo Almeríaa, Real Mallorcaa, englantilaista Aston Villaa, italialaisia Hellas Veronaa ja Speziaa sekä kotiin palattuaan Eibaria. Voi olla todella hyväkin hankinta – etenkin kun saapui ilmaiseksi. Pelasi viime kaudella 26 ottelua La Ligassa.

 

tuntematonRober Pier (Deportivo La Coruña, laina)
Toppari, 22-vuotias

Pelasi Levantessa jo viime kauden lainalla. Sai vyölleen 26 sarjapeliä. Suoriutui sen verran hyvin, että Levante halusi lainata miehen uudestaan. Ilmeisesti Deportivossa uskotaan nuoren topparin potentiaaliin kuitenkin siinä määrin, ettei Pieriä haluttu ainakaan vielä lopullisesti myydä pois.

 

tuntematonAlex Alegría (Real Betis, laina)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Aikoinaan lupaava hyökkääjä, jonka Levante sai lainalle Betisistä. On 190-senttisenä melko hidas, mutta suhteellisen hyvä pääpalloissa. Iski viime kaudella pääsarjassa kolme maalia 25 ottelussa. Tahdin on syytä parantua, mikäli Levante mielii säilyttää sarjapaikkansa.

Koke (Levante B)
Maalivahti, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]