[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Getafen viime kausi oli kokonaisuudessaan hyvinkin positiivinen. Välitön nousu takaisin Segundasta La Ligaan on äärimmäisen vaikea haaste, sillä Segunda on Euroopan tasaisin sarja, jossa erot ovat todella pieniä. Läpi kauden vahvuuksillaan pelannut Getafe oli etenkin kotijoukkueena hyvin vahva ja haastava vastus.

Madridin lähiöseura sai pidettyä pääosin pääsarjassa pelanneet pelaajansa kokoonpanossaan, mikä helpotti huomattavasti taistelua pikaisesta sarjanoususta. Getafe oli kauden alusta loppuun kärkikamppailuissa ja päätyi lopulta kolmanneksi voittaen nousukarsinnoissa Teneriffan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502375617650{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jorge Molina

[/vc_column_text][vc_column_text]

SEVILLE, SPAIN - MARCH 10: Sergio Ramos of Real Madrid CF (R) duels for the ball with Jorge Molina of Real Betis Balompie during the La Liga match between Real Betis Balompie and Real Madrid CF at Estadio Benito Villamarin on March 10, 2012 in Seville, Spain. Real Madrid won 2-3. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Viime kaudella Segundassa jopa 22 täysosumaa iskenyt Jorge Molina palaa jälleen La Ligaan – sarjaan, johon konkari ehdottomasti kuuluu. Ennen viime kesän Getafe-siirtoa kuusi vuotta Betisissä pelannut Molina oli kerrassaan loistava kärki andalusialaisseuralle.

Molinaa voidaan pitää puhtaana maalintekijänä. Pallon kanssa alicantelaishyökkääjä ei ole taitavimmasta päästä, mutta boksin sisällä Molina on edelleen yksi La Ligan vaarallisimmista pelaajista. Molina oli yksi suurimmista syistä siihen, että Getafe onnistui nostamaan itsensä välittömästi takaisin espanjalaisen jalkapallon huipulle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Kokenut José Bordalás aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa Getafen peräsimessä. Viime kausi sujui lähtökohtiin nähden loistavasti, eikä Getafella ole tällä kaudella valtavia paineta niskassaan, koska monet tuskin odottavat sinipaidoilta sen kummempaa menestystä. Sarjapaikan säilyttäminen on ainoa tavoite, mutta tällä kokoonpanolla Getafe saa taistella siitä sarjan viimeisille kierroksille saakka.

Bordalás on todistanut osaavansa työskennellä loistavasti Segundassa, mutta alkava kausi on herrasmiehen ensimmäinen pääsarjatasolla. Se aiheuttaa luonnollisesti vaikeuksia, mutta Getafen ja ennen kaikkea Bordalásin pitää luottaa omaan pelitapaansa. Se toimi viime kaudella, eikä esimerkiksi Gironan, Levanten, Deportivon tai Leganésin materiaalit ole mahdottomia esteitä Bordalásille. Getafella pitää olla kuitenkin tuuri mukanaan, jos seura meinaa pelata myös vuoden päästä espanjalaisen jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 19

Getafe tunnetaan sitkeydestään. Madridin esikaupunkiseura nousi ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjaan keväällä 2004, ja pysyi monien yllätykseksi La Ligassa jopa kahdentoista vuoden ajan ennen tippumistaan Segundaan.

Seuran kokoonpano ei ole sarjan huonoimmasta päästä, vaikka kyseessä onkin sarjanousija. Ei olisi yllätys, jos Getafe onnistuisi jollain ihmeen kaupalla selviytymään putoamisvaarasta, mutta toisaalta Getafe osaa ajaa asiansa vuodesta toiseen surkeiksi nimenomaan syyskaudella. Edessä on putoaminen takaisin Segundaan, ellei syyskaudella pisteitä tule edes keskinkertaisella vauhdilla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Getafen sarjanousun myötä Etelä-Madridin derby Leganésin ja Getafen välillä pelataan alkavalla kaudella ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

 

ihanneavaus_getafe_2017[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=41 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]tuntematon

Carlos Peña (Lorca)
Vasen laitapuolustaja, 34-vuotias

Barcelonan kasvatti kävi vetämässä sellaisen pikavisiitin Getafessa. Peña hankittiin vuodenvaihteessa ja alkuvuodesta hän pelasikin monta peliä putkeen. Sai viime kaudella kaiken kaikkiaan vyölleen 18 sarjaottelua. Lähti ilmaiseksi eteenpäin Lorcaan. Tuskin on erityisen suuri menetys.

 

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

David Fuster (lopetti uransa)
Hyökkäävä keskikenttä, 35-vuotias

Kokenut ja maailmaa (etenkin Kreikkaa) nähnyt konkari päätti sarjanousun päätteeksi lyödä nappulakenkänsä naulaan. Olisi toki tuonut kokemusta, mutta rooli olisi todennäköisesti ollut melko pieni. Pelasi viime kaudella 22 sarjaottelua, joissa antoi kolme maalisyöttöä.

 

tuntematonEmiliano Buendía (Leonesa, laina)
Hyökkäävä keskikenttä, 20-vuotias

Melko lupaava pelaaja on jo ehtinyt pelata Espanjan U19- ja Argentiinan U20-maajoukkueissa. Tällä kaudella nuorukaista ei pääsarjassa nähdä, sillä hänet lähetettiin kasvamaan korkoa Leonesaan.

 

 

Alberto García (Rayo Vallecano, laina)
Maalivahti, 32-vuotias

Stefan Scepovic (Sporting Gijón, laina)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Alejandro Faurlin (Cruz Azul)
Keskikentän keskusta, 30-vuotias

Facundo Castillón (Racing Club, palasi lainalta)
Oikea laitahyökkääjä, 31-vuotias

Paul Anton (Dinamo Bukarest, palasi lainalta)
Keskikentän keskusta, 26-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

GETAFE, SPAIN - JUNE 24: Amath Ndiaye of CD Tenerife looks on during La Liga 2 play off round between Getafe and CD Tenerife at Coliseum Alfonso Perez Stadium on June 24, 2017 in Getafe, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

Amath Ndiaye (Atlético Madrid)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Aivan tuore hankinta. Ostettiin Atlético Madridista kolmella miljoonalla eurolla, joten Getafessa uskotaan nuorukaisen potentiaaliin. 21-vuotias senegalilainen pelasi viime kauden lainalla Teneriffassa. 39 ottelussa syntyi 12 maalia ja neljä maalisyöttöä. Noinkin suuri siirtosumma tarkoittanee, että Ndiaye saa runsaasti vastuuta alkavalla kaudella.

 

tuntematonDjené (St. Truiden)
Oikea laitapuolustaja, 25-vuotias

Belgian pääsarjasta tuotu Djené on lähtökohtaisesti oikea pakki, mutta hän kykenee pelaamaan kaikilla paikoilla puolustuslinjassa. Pelasi viime kaudella 26 sarjaottelua. Saanee merkittävän roolin alkavalla kaudella.

 

tuntematonFrancisco Portillo (Real Betis)
Hyökkäävä keskikenttä, 27-vuotias

Pelasi jo viime kauden Getafessa lainalla. Sai todella paljon vastuuta ja suoriutui tehtävistään hyvin. Muun muassa neljässä nousukarsintapelissä syötti kolme maalia. Kauden päätteeksi Getafe osti pelaajan itselleen 1,5 miljoonalla eurolla. Lienee suuressa roolissa myös tällä kaudella.

 

tuntematonFilip Manojlovic (Belgradin Punainen Tähti)
Maalivahti, 21-vuotias

Tästä kaverista ei vielä kovin paljon tiedetä. Kyseessä on nuori maalivahti, jonka Getafe osti Serbian suurseurasta hintaan 1,25 miljoonaa euroa.

 

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Faycal Fajr (Deportivo La Coruña)
Hyökkäävä keskikenttä, 29-vuotias

Fajr tuo mielenkiintoisen lisän Getafe-nippuun. Toissa kaudella teki vielä ihan kohtuulliset tehot (5+4 38 ottelussa) pääsarjassa. Viime kauden 25 sarjaottelussa maaleja ei syntynyt enää yhtään ja maalisyöttöjäkin vain kaksi. Periaatteessa potentiaalia on pelata suhteellisen vakaalla tasolla La Ligassa.

 

SHANGHAI, CHINA - JULY 19: Arsenal goalkeeper Emiliano Martinez saves the 1st bayern Munich penalty in the shoot out during the 2017 International Champions Cup football match between FC Bayern and Arsenal FC at Shanghai Stadium on July 19, 2017 in Shanghai, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

Emiliano Martínez (Arsenal, laina)
Maalivahti, 24-vuotias

Siinä missä Manojlovic on kysymysmerkki, samaa voi sanoa toisestakin hankitusta maalivahdista, Martínezista. Argentiinalainen kuului vuodesta 2010 Arsenalin organisaatioon, mutta pääsi pelaamaan kaiken kaikkiaan vain 13 ottelua Tykkimiesten edustusjoukkueessa. Mielenkiintoista nähdä, kykeneekö nousemaan pelaavaan rooliin Getafessa.

 

SAN SEBASTIAN, SPAIN - AUGUST 21: Alvaro Morata of Real Madrid duels for the ball with Markel Bergara of Real Sociedad during the La Liga match between Real Sociedad de Futbol and Real Madrid at Estadio Anoeta on August 21, 2016 in San Sebastian, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

Markel Bergara (Real Sociedad, laina)
Puolustava keskikenttä, 31-vuotias

Voi osoittautua nappihankinnaksi. Bergaran viime kausi meni pieleen loukkaantumisten vuoksi, mutta jos on kunnolla kuntoutunut, on erittäin pätevä pelimies tämän tason joukkueeseen. Vyöltä löytyy muun muassa 146 pääsarjaottelua La Ligasta ja viisi Mestarien liiga -kamppailua.

 

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, laina)
Toppari, 23-vuotias

Voi olla Bergaran tavoin huippuluokan hankinta. Pelasi Getafessa lainalla jo aikoinaan kaudet 2014-16. Molemmilla kausilla oli Getafen parhaita ellei paras pelaaja. Viime kausi meni lainalla portugalilaisessa Bragassa, jossa ei saanut kunnolla peliaikaa. Kysymysmerkkejä siis on, mutta Getafessa tiedetään, mihin Velázquez parhaimmillaan pystyy.

 

Dani Pacheco (Real Betis)
Vasen laitahyökkääjä, 26-vuotias

Álvaro Jiménez (Real Madrid Castilla)
Oikea laitahyökkääjä, 22-vuotias

Chuli (Almería)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Bruno González (Real Betis)
Toppari, 27-vuotias

Gaku Shibasaki (Teneriffa)
Keskikentän keskusta, 25-vuotias

Ángel Rodríguez (Real Zaragoza)
Keskushyökkääjä, 30-vuotias

Mauro Arambarri (Boston River, laina)
Puolustava keskikenttä, 21-vuotias

Vitorino Antunes (Kiovan Dynamo)
Vasen laitapuolustaja, 30-vuotias

Johannes van den Bergh (Greuter Fürth, palasi lainalta)
Vasen laitapuolustaja, 30-vuotias

Karim Yoda (Almería, palasi lainalta)
Oikea laitahyökkääjä, 28-vuotias

Rolf Feltscher (Real Zaragoza, palasi lainalta)
Oikea laitapuolustaja, 26-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]