La Ligaan tulevaksi kaudeksi palannut Getafe hankki maalinsa suulle maalivahdin, jolla on kokemusta myös Mestarien liigasta. 24-vuotias Emiliano Martínez torjui syksyllä 2014 Arsenalin maalin suulla Mestarien liigan lohkovaiheen otteluissa Anderlechtia ja Borussia Dortmundia vastaan.

Dortmund-peli on toistaiseksi argentiinalaisen ainoa täysi ottelu Mestarien liigassa, mutta siinä pelattu nollapeli poiki miehelle paikan kilpailun viikon tähdistöjoukkueeseen.

24-vuotias Martínez siirtyi Arsenalin organisaatioon kotimaansa Independientestä 18-vuotiaana vuonna 2010. Kaikkiaan virallisia otteluita Arsenalin edustusryhmässä on kertynyt 11: kuusi kaudella 2014-2015 ja viisi viime kaudella.

Martínez onkin kiertänyt lainalla Oxfordissa, Sheffield Wednesdayssa, Rotherhamissa ja Wolverhamptonissa. Nyt edessä on ensimmäinen laina Englannin ulkopuolelle, ja samalla yhteen maailman kovimmista sarjoista.

– Olin Arsenalissa kolmosvahti, joka taisteli kakkosvahdin paikasta. Ehkä tulevan kauden jälkeen kamppailen ykkösvahdin tontista Arsenalissa. Arsenalissa pitää aina antaa kaikkensa, ja siihen minä pyrin, kunnianhimoinen Martínez kommentoi lainapestiään Arsenalin kotisivuilla.