Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kentällä tekemien suoritusten vertailu on jalkapallofanien keskuudessa arkipäivää. Parhaillaan miesten edesottamuksia vertaillaan kuitenkin oikeussalissa.

Real Madridin Cristiano Ronaldo vastaa tällä viikolla syytteisiin veropetosepäilyistä. Syyte on siis sama, josta Messi sai taannoin 21 kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

AS kertoo, että Espanjan veroviranomaisten mukaan Cristiano Ronaldon mahdollisesti tekemät veropetokset ovat kuitenkin melkoisen paljon vakavampia kuin Messin. Rahassa mitattuna portugalilaisen epäilty verovilppi on yli kolme kertaa suurempi kuin argentiinalaisen.

Messi sai tuomionsa vuosina 2007-2009 tehdyistä veropetoksista, joissa hän jätti tilittämättä veroja 4,1 miljoonan euron edestä. Cristiano Ronaldon puolestaan epäillään jättäneen maksamatta veroja 14,7 miljoonan euron verran vuosina 2011-2014.

AS:n mukaan Ronaldoa uhkaa vähintään seitsemän vuoden tuomio neljästä veropetoksesta, joista kolme luokitellaan törkeäksi. Espanjassa vuonna 2013 käyttöön otetun rikoslain pykälän mukaan tuomari voi kuitenkin lyhentää tuomion puoleen tai neljännekseen tästä, mikäli pelaaja tunnustaa syyllisyytensä ja maksaa määrätyt taloudelliset sanktiot korkoineen.

Mikäli tuomari lyhentäisi tuomion Messin tapauksen tavoin puoleen, Ronaldolle jäisi edelleen kolmen ja puolen vuoden tuomio. Tämä edellyttäisi luultavimmin vankilaan menoa. Jos tuomari määräisi Ronaldolle vain neljänneksen tuomiosta, olisi sen pituus 21 kuukautta. Tämä voitaisiin suorittaa kokonaan ehdollisena, ja pelaaja välttyisi vankilalta.

Mikäli Cristiano Ronaldo todetaan petokseen syylliseksi, tulee hänelle maksettavaa todennäköisesti vähintään 28 miljoonaa euroa. Summa koostuu maksamatta jääneistä 14,7 miljoonasta sekä koroista ja sakoista