Real Madrid osallistuu joulukuussa Mestarien liigan voittonsa myötä seurajoukkueiden MM-kisoihin. Kilpailun hallitsevan mestarin tulee voittaa kaksi ottelua tittelinsä uusimiseen. Näin käydessä, on Santiago Bernabéun yleisö mahdollisesti saamassa todella harvinaista herkkua La Liga -kauden 2017-18 ensimmäisessä El Clásicossa.

Seurajoukkueiden MM-kisojen loppuottelu pelataan 16. joulukuuta. Jos Real Madrid selviytyy sinne, pyytävät he Barcelona-ottelua siirrettäväksi joulukuun 21. päivälle. Oli päivämäärä mikä tahansa, on El Clásico madridilaisjoukkueen ensimmäinen peli turnauksen jälkeen, joten maailmanmestaruuden tullessa, Barcelonan pelaajat joutuvat muodostamaan Real Madridille kunniakujan ottelun alussa.

Kyseistä tapaa on noudatettu pitkään. Real Madrid on saanut vastaavan kunniakujan muun muassa Valencialta kaudella 2014-15. Barcelonalle kunniakujan maailmanmestaruuden myötä ovat muodostaneet Real Betis ja Villareal.

Edellisen kerran El Clásicoon on marssittu kunniakujan läpi vuonna 2008. Tuolloin Real Madrid oli varmistanut juuri La Ligan mestaruuden, joten Barcelonan pelaajat muodostivat mestareille kunniakujan ottelun alkaessa.

Vaikka kunniakujan läpikulku on sujunut pelaajien keskuudessa aina erittäin hyvässä hengessä, on tapahtuma usein kannattajille pitkäaikainen kuittailun aihe.
https://youtu.be/VehRibtWIQA