Espanjalaislehdistössä on supistu alkaneen viikon kunniaksi brassitähti Neymarin kuuntelevan kilpailevien seurojen tarjouksia aiempia vuosia herkemmällä korvalla. Sport väittää, että Neymar alkaa olla kyllästynyt olemaan Lionel Messin varjossa. Lehden tietojen mukaan miehen lähipiiristä ehdotetaan pelaajalle, että aika voisi olla kypsä maisemanvaihtoon.

Barcelonan urheilujohtaja Robert Fernándezia moiset juorut eivät kuitenkaan hetkauta hitustakaan.

– Barca ilman Neymaria? Ei tule tapahtumaan, sillä yksikään seura ei maksa Neymarin ulosostoklausuulia, Fernández kuittasi kylmänviileästi.

Neymarin sopimuksen ulosostohinta on tiettävästi tänä vuonna 200 miljoonaa euroa. Ensi vuonna summa nousee jo 222 miljoonaan.

Fernández vakuuttelee samaan hengenvetoon, että Barcelona ei aio mellastaa tämän kesän siirtomarkkinoilla. Seurapomon mukaan ”yhdestäkään kokoonpanon pelaajasta ei ole tehty tarjouksia”. Tulopuolella on toisteltu Marco Verrattin nimeä, mutta italialaisestakin Fernández puhuu varautuneesti. Ainakaan kauppaan ei liitettäisi toista pelaajaa vaihtokaupan hengessä.

– Meidän aikomuksemme ei ole menettää hyvää pelaajaa, ja hankkia toista tilalle. Pyrimme kehittämään kokoonpanoamme mahdollisuuksien rajoissa, mutta se ei ole helppoa, koska meillä on jo maailman parhaat pelaajat. Pidämme pelaajistamme, mutta jos kokoonpanoa on mahdollista parantaa hankinnalla, tietysti teemme niin.