Barcelona aktivoi varasuunnitelmansa, jos se ei saa hankittua Marco Verrattia, 24, Paris Saint-Germainista. Italialaispelaaja pysyy kohteiden piikkipaikalla, mutta seura aikoo kääntyä Manchester Unitedin Ander Herreran ja Leicesterin Riyad Mahrezin puoleen, jos alkuperäinen diili kaatuu. Asiasta kertoo espanjalaismedia Sport.

Blaugrana on seurannut Herreraa ja Mahrezia jo pitkään. Katalaaniseura haluaa silti keskittyä ensin Verrattin kulkutukseen. Italialaisen keskikenttäpelaajan tapaus ratkeaa 4. heinäkuuta Pariisissa, jolloin Verrattin on määrä saapua PSG:n harjoituksiin.

Jos Verratti ei saavu paikalle, Barcelona ajattelee, että kyseessä on selkeä signaali ja se voi lähestyä pelaajaa ja pariisilaisseuraa entistä aggressiivisemmin.

Jos Verrattin tuulastus menee liian monimutkaiseksi, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ryhtyy houkuttelemaan Herreraa takaisin Espanjaan. Valverde teki espanjalaispelaajan kanssa yhteistyötä kaudella 2013–2014, jolloin Athletic Bilbao sijoittui neljänneksi La Ligassa. Herrera siirtyi sesongin jälkeen Man Unitediin noin 40 miljoonalla eurolla.

Algerialainen Mahrez kuuluu myös varasuunnitelmaan. Pelaaja haluaa lähteä Leicesteristä mahdollisimman pian, mutta Barça joutuisi pulittamaan hänen palveluksistaan noin 35 miljoonaa euroa.

Mahrez voitti toissa kaudella Valioliigan mestaruuden. Hänet valittiin onnistuneen kauden johdosta Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi sekä PFA:n vuoden pelaajaksi.

Kaikki kilpailut huomioiden Herrera pelasi viime kaudella 50 ottelua Man Unitedin peliasussa, kun the Red Devils saavutti Eurooppa-liigan, EFL Cupin ja Community Shieldin. José Mourinhon mielestä espanjalainen on yksi fiksuimmista pelaajista, ketä hän on uransa aikana valmentanut.