Espanja eteni alle 21-vuotiaiden EM-kisojen finaaliin kaadettuaan Italian välierissä luvuin 3-1. Espanjan jokaisesta maalista vastasi Atléticon Saúl Ñíguez.

Turnauksessa aikaisemmin esimerkiksi saksipotkumaalin iskeneen Saúlin Espanja aloitti ottelun vahvasti. Maan historian todennäköisesti nimeikkäimmällä joukkueella kisoissa mukana oleva Espanja iski ottelun avausmaalin toisen jakson alussa. Kerrassaan mahtavan ottelun pelannut Dani Ceballos syötti Saúlille boksin sisään ja keskikenttäpelaaja laukoi pelivälineen tarkasti ohi Italian maalia vartioineen Gianluigi Donnarumman.

Italia tasoitti kamppailun vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Federico Bernardeschi laukoi pallon boksin ulkopuolelta maalia kohti ja peliväline upposi Espanjan verkkoon Jesús Vallejon jalkojen kautta. Sitten alkoi kuitenkin jälleen varsinainen Saúl-show. Atlético-kasvatti laukoi pallon maaliin yli 30 metristä komealla kaukolaukauksella, eikä Donnarummalle jäänyt juurikaan mahdollisuuksia. Saúl täydensi hattutemppunsa kymmentä minuuttia myöhemmin Marco Asension syötöstä.

Espanja kohtaa perjantai-iltana finaalissa Saksan.