Manchester Unitedin Adnan Januzaj’lle, 22, on annettu lupa siirtyä Real Sociedadiin. Unohdetulle lupaukselle ei enää löytynyt tilaa Man United -manageri José Mourinhon, 54, suunnitelmista. Asiasta raportoivat France Football ja The Times.

Man United on lehtitietojen mukaan hyväksynyt 11 miljoonan euron tarjouksen belgialaisesta. Se haluaa silti säilyttää kolmen vuoden mittaisen takaisinosto-oikeuden. Kun Real Sociedad sopii Januzaj’n kanssa palkka-asioista, siirto voidaan saattaa maaliin.

Pystysyöksy ja renessanssi

Januzaj’n ura alkoi lupaavasti kaudella 2013–2014. Hän vakuutti englantilaismedian sekä manageri David Moyesin, 54. Lukuisat maajoukkueet tavoittelivat suurlupausta, kunnes tämä lopulta valitsi Belgian. Lokakuussa hän allekirjoitti viisivuotisen jatkosopimuksen ja kesällä 2014 hän pääsi mukaan Brasilian maailmanmestaruuskilpailuihin.

Alamäki alkoi palkintojen ja kunnianosoitusten jälkeen kaudella 2015–2016. Januzaj lähti vuokrasopimuksella Borussia Dortmundiin. Vuoden mittainen lainasesonki supistui puoleen vuoteen heikkojen esitysten vuoksi. Viime kaudella Januzaj haki uutta alkua Sunderlandista. The Saints jäi sarjataulukon viimeiseksi, kun belgialainen rekisteröi ainoastaan kolme maalisyöttöä 25 valioliigaottelussa.

Tällä kertaa Sunderlandin managerina toiminut Moyes muistutti medialle jatkuvasti, että Januzaj’lta löytyy potentiaalia. Hänen täytyi vain tuoda se esille.

Januzaj hakee Espanjasta siis jälleensyntymistä, jonka jälkeen paikka maajoukkueen viheriöillä saattaisi aueta. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014.