Espanjalaismediassa on spekuloitu viime päivinä kiivaasti, karistaako Cristiano Ronaldo monen vuoden jälkeen Real Madridin pölyt jaloistaan ja vaihtaa toiseen seuraan ja sarjaan. Portugalilaisen rooli ja suosio Madridissa on kiistaton eikä menestyksessä ja palkkatasossakaan ole valittamista. Siirtoajatuksen taustalla kyteekin katkeruus espanjalaista oikeusjärjestelmää kohtaan, sillä Cristiano Ronaldo on syytettynä vakavista veropetoksista.

Nyt Mundo Deportivo paljastaa, että Real Madridin arkkivihollisen Barcelonan supertähti Lionel Messi oli viime kesänä lähes vastaavassa tilanteessa. Neljän päivän ajan näytti hyvin vahvasti siltä, että Messi lähtee Barcelonasta. Argentiinalainen ehti jopa pyytää siirtoa Manchester Cityyn.

7. heinäkuuta viime vuonna Barcelonan oikeuslaitos langetti Messille ja hänen isälleen Jorgelle 21 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Tuolloin Messi päätti, ettei enää pelaisi La Ligassa. Perheen näkemyksen mukaan tuomio oli täysin epäoikeudenmukainen, ja heistä oli tehty vain Espanjan ja Katalonian välisen sodan pelinappuloita.

Messin kesä 2016 oli muutenkin myrskyisä. 27.6. Argentiina taipui Copa Américan loppuottelussa rankkareilla Chilelle ja juuri Messi missasi ratkaisevan pilkun. Lähes välittömästi Messi ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa siihen. Kymmenen päivää myöhemmin oikeus langetti tuomionsa ja Messi sai tarpeekseen. Tukan blondaaminen oli ainoa ulospäin näkyvä merkki vaikeuksista, mutta sisällä kiehui.

Tuomionluvun jälkeen Messi ilmoitti Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeulle, ettei hän enää pelaisi Barcelonassa. Messi pyysi saman tien konkreettisesti, että seura myisi hänet Manchester Cityyn. Supertähti oli valmis kertomaan julkisesti, miksi halusi lähteä Espanjasta.

Barcelona ei kuitenkaan ollut kuuna päivänä valmis Messiä myymään. Se onnistuisi vain maksamalla sopimuksen 250 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta sitä ei halunnut maksaa sen kummemmin City kuin Messi itsekään.

18.7. Bartomeu ja varaurheilujohtaja Jordi Mestre lensivät Miamiin keskustellakseen Jorge Messin kanssa tilanteesta. Keskustelut eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään, ja niinpä seuraavana päivänä oli pakko todeta tilanne Barca-luotsi Luis Enriquelle, joka aloitti juuri kauden ensimmäisiä harjoituksia.

Vielä samana päivänä Bartomeu ja Mestre keskustelivat Messin kanssa kolmisen tuntia, mutta käänteentekevä vaikutus oli vasta Luis Suárezilla. Uruguaylaiskärki oli hyvin huolestunut hyökkääjäkaverinsa lähtöaikeista ja hän kutsui Messin illalliselle. Kaverusten kahdenkeskisiä illallisia tarvittiin lopulta kaksi, mutta lopulta Suárezin onnistui taivutella Messi jäämään.

Pian Messi ilmoitti lopettavansa lomansa viikkoa aiottua aiemmin ja liittyvänsä Barcelonan harjoitusvahvuuteen 25.7. Vaara oli ohi.