Seurajalkapallokausi päättyi jo kahden viikon takaiseen Mestarien liiga finaaliin. Huolta puutteeseen ei kuitenkaan ole sillä maajoukkuepelit täyttävät kesällä futisseuraajan nälkää.

Perjantaina alkoivat myös Puolassa alle 21-vuotiaiden EM-kisat, joissa tänään turnauksen Makedoniaa vastaan avaava Espanja on yksi kisojen suurista suosikeista.

Kisojen nimi on hieman hämäävä, sillä mukana on myös 22 ja 23-vuotiaita pelaajia. Syy tähän on se, että pelaajien ikä lasketaan karsintojen alusta.

Puolustuksessa kokemusta Valioliigan ja La Ligan huipulta

Jo alakerta pursuaa laatua. Maalivahtiosastolla ykkösvaihtoehdoksi nousee Athletic Bilbaon 22-vuotias Kepa. Baskilla on vahva läpimurtokausi takana ja vastuuta kertyi La Ligassakin 23 pelin verran.

Puolustuksessa laidoilla viilettää Arsenalin Héctor Bellerinin ja Valencian José Gayan kaltaisia pikakiitureita. Kaksikosta Bellerin on noussut Lontoossa Valioliigan kärkinimiin ja siirtoa Barcelonaankin on huhuiltu. Toppariosastolla huomiota kannattaa kiinnittää Frankfurtissa lainalla viime kauden pelanneeseen Jesús Vallejoon. Nuorukaisella saattaa nimittäin tulevaisuudessa olla suuri rooli Real Madridin takalinjoilla.

Timantinkova keskikenttä

Espanjan joukkueen laadukkain osa-alue on joukkueen keskikenttä. Pohjan tukkii laadukas Marcos Llorenten ja Saúl Niguezin muodostama kaksikko. Realin omistama Llorente avasi 31 peliä viime kaudella lainalla 31 sarjapelissä yllättäjä Alavésin paidassa vahvoilla tilastoilla (3,8 taklausta ja 2,7 syötönkatkoa per peli). Saúl on puolestaan kuulunut Atléticon avainpelaajiin jo useamman kauden ajan. Viime kauteen mies takoi neljä maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

Keskikentän Hyökkäävämmissä rooleissa huomio kiinnittyy Mestarien liigan finaalissakin maalanneeseen Realin Marco Asensioon. Pitkän jatkosopimuksen Los Blancosin kanssa tehnyt taituri soveltuu niin kymppipaikalle kuin molemmille laidoille. Myös Barcelonaan viime kesänä palannutta Denis Suárezia ja Milanissa kevätkaudella vakuuttanutta Gerard Deulofeuta kannattaa seurata.

Hyökkäyksessä suurimmat odotukset Sandrossa

Myöskään Espanjan hyökkäyksestä ei puutu tulivoimaa. Eniten maaleja voidaan odottaa Málagassa 14 osumaa päättyneellä kaudella takoneelta Sandro Ramírezilta. Barcelonan kasvatin perässä on viime aikoina ollut myös valioliigaseura Everton, joten tämä turnaus on hyvä paikka tutustua maalipyssyyn. Laitahyökkääjä Inaki Williamsin vikkeliä jalkoja on puolestaan saatu ihastella jo parin kauden ajan Athleticin paidassa.

Piikkipaikalla Sandrolle tukea tarjoaa niin ikään Realin omistama Borja Mayoral. Hyökkääjällä on paljon näytönhaluja, sillä lainapesti Wolfsburgissa jäi vaisuksi. Avausminuutteja kertyi lopulta vain kolmessa Bundesliigan ottelussa ja maalimäärä jäi kahteen.

Alkulohkon kovin testi Portugalia vastaan

Käydäänpä loppuun vielä läpi itse turnausta. Espanjan avauspeli pelataan tänään kello 21:45 Suomen aikaa Makedoniaa vastaan. Lohkon muut maat ovat Portugali ja Serbia.

Kokonaisuudessaan turnaus on jaettu kolmeen kolmen maan lohkoon ja maita on 12. Vain lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen jatkavat välieriin. Finaali pelataan Krakovassa 30. päivä kesäkuuta. Hallitseva mestari on Ruotsi, joka löi Portugalin viime finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Turnausta voi seurata Eurosportin kanavilla.

Espanjan joukkue

Maalivahdit
1. Kepa Arrizzabalaga (Athletic Bilbao)
13. Rubén Blanco (Celta Vigo)
16. Paú Lopez (Tottenham)

Puolustajat
2. Héctor Bellerin (Arsenal)
3. José Gaya (Valencia)
4. Jorge Meré (Sporting Gijón)
5. Jesús Vallejo (Real Madrid, Wolfsburg)
17. Alvaro Odriozola (Real Sociedad)
19 Jonny (Celta Vigo)
21. Alex Grimaldo (Benfica)
23 Diego González (Sevilla)

Keskikenttäpelaajat
6. Dani Ceballos (Real Betis)
7. Gerard Deulofeu (AC Milan)
8. Saúl Niguez (Atlético Madrid)
10. Denis Suárez (Barcelona)
11. Marco Asensio (Real Madrid)
14. Mikel Merino (Borussia Dortmund)
18. Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)
20. Carlos Soler (Valencia)
22. Marcos Llorente (Real Madrid, Alavés)

Hyökkääjät
9. Borja Mayoral (Real Madrid, Wolfsburg)
12. Sandro Ramírez (Málaga)
15. Inaki Williams (Athletic Bilbao)