Barcelonan entinen puheenjohtaja Joan Laporta ryöpyttää jälleen kovin sanoin katalonialaisseuran nykyjohtoa.

Kaksi vuotta sitten Josep Maria Bartomeulle puheenjohtajavaalissa hävinnyt Laporta uskoo, että Barcelona on menettämässä identiteettiään.

Tilaa Bartomeulle tehnyt Sandro Rosell on nyt vankilassa rahanpesun takia – molemmat ovat olleet oikeudessa myös Neymarin siirron seurauksena. Nykyinen johto sai myös Laportan oikeuteen toimikauden aikaisista väitetyistä tappioista, mutta tämä vapautettiin.

– En pysty unohtamaan sitä, että minun seuraajani yrittivät tuhota minut. Jätimme heille parhaan Barcan seuran historiassa, ja he käyttivät aikansa tuhotessaan sen. Pepillä (Guardiola) oli poikkeuksellista rohkeutta puolustaa meitä julkisesti, vuosina 2003–2010 Barcelonaa johtanut Laporta toteaa Guardianin haastattelussa.

– Barcelona on kidnapattu. Se on (hallituksen) myrkytyksen, manipulaation ja valheiden panttivanki, mikä on surullista. Vaadin heitä eroamaan. Se, mitä he meille tekivät, on häpeällistä. He syyttivät meitä asioiden huonosta hoidosta, lähtivät toimenpiteisiin meitä vastaan ja yrittivät pakottaa meidät maksamaan 79 miljoonaa euroa ”tappioista”, hän jatkaa.

Laporta asettuisi ehdolle vaaleissa, jos nykyjohto jättäisi tehtävänsä. Hänen mielestään uudistuminen on aina tärkeätä.

Tai ehkä Barcelonan tulevaisuus on jonakin päivänä se, että Pep on puheenjohtaja ja Xavi päävalmentaja. Miksi ei?

– Ongelma on se, että toimikausi päättyy vuonna 2021. Jos he lähtisivät nyt, asettuisin ehdolle. Jos he kuitenkin jatkavat kolme-neljä vuotta, en usko asettuvani. Meillä kaikilla on oma hetkemme.

Entinen puheenjohtaja sanoo, että hän voisi tulevaisuudessa äänestää seurajohtoon Gerard Piquétä, jos tämä hankkii oppia.

– Tai ehkä Barcelonan tulevaisuus on jonakin päivänä se, että Pep on puheenjohtaja ja Xavi päävalmentaja. Miksi ei?