MM-kisojen esiturnaus Confederations Cup alkaa huomenna lauantaina. Mukana on useita ykköskorin pelaajia.

Turnauksessa on yhteensä kahdeksan maata. A-lohkossa isäntämaa Venäjä saa seurakseen Uuden-Seelannin, Portugalin ja Meksikon. B-lohkossa hallitsevan maailmanmestari Saksan haastavat Chile, Kamerun ja Australia.

Espanjalaisseurojen pelaajia on mukana ihan reilusti. Kirkkaimpana tähtenä koko turnauksessa loistaa Real Madridin Cristiano Ronaldo. Portugalin puolustuksessa puolestaan luutii Pepe, joka on vielä parin viikon ajan kirjoilla Realissa ennen kuin hänen sopimuksensa umpeutuu.

Portugalin paidassa nähdään myös Barcelonan André Gomes ja Valencian Nani. Mielenkiintoinen seurattava on lisäksi Benfican puolustaja Nélson Semedo, joka on yhdistetty siirtohuhuissa Barcelonaan.

Portugalin ja Meksikon välisessä kohtaamisessa saatetaan nähdä rutkasti La Liga -pelaajia, sillä Meksikonkin paidassa heitä on neljä: Málagan maalivahti Guillermo Ochoa, Espanyolin puolustaja Diego Reyes, Villarrealin keskikenttäpelaaja Jonathan dos Santos ja Real Sociedadin hyökkääjä Carlos Vela.

Maalivahdit espanjalaisseuroista

B-lohkossa on sellainen tilanne, että Saksa on mukana kakkosmiehistöllään. Se tarjoaa mielenkiintoisen sauman muun muassa Barca-maalivahti Marc-André ter Stegenille, kun Manuel Neuer ei ole nyt viemässä peliaikaa.

Ter Stegen voi joutua tukalaan paikkaan etenkin Chileä vastaan, sillä Etelä-Amerikan mestarilla on parhaat voimat mukanaan. Joukkueessa pelaa kaksi entistä Barcelona-pelaajaa: maalivahti Claudio Bravo ja hyökkääjä Alexis Sánchez. Nykyisiä La Liga -pelaajia ryhmässä on kaksi: Celta Vigon Pablo Hernández ja Marcelo Díaz. Molemmat operoivat keskikentällä.

Australian maalia puolestaan vartioi Mathew Ryan. Seuraamisen arvoista sekin, sillä Ryan sai viime syyskaudella hyvin vähän vastuuta. Kevääksi hänet lainattiin Belgiaan, mutta sopimus Valencian kanssa kattaa vielä neljä vuotta. Eli nyt on oiva paikka antaa näyttöjä Valencian suuntaan.

B-lohkosta löytyy vielä yksi espanjalaisseurojen maalivahti: Kamerunin Fabrice Ondoa. Tätä miestä ei moni nimeltä tunne, sillä 21-vuotias veräjänvartija pelaa Sevillan kakkosjoukkueessa. Tilanne on tavallisesta poikkeava, koska kansainvälisellä tasolla Ondoa on jo suhteellisen kokenut. Hänellä on vyöllään 25 ottelua Kamerunin A-maajoukkueessa.

Kamerunin ryhmään nimettiin myös Alcorcónin toppari Lucien Owona. Hän ei ole vielä debytoinut A-maajoukkuetasolla.