Real Madridin ykkösmaalivahdin rooli on aihe, joka on puhuttanut todella paljon siitä lähtien, kun Iker Casillasin valtakausi ”Los Blancosin” maalilla päättyi. Huhuissa on esiintynyt lukuisia maalivahteja, joista eniten esiin on aina noussut Espanjan maajoukkueen ja Manchester Unitedin David de Gea.

Entisen Atlético Madridin torjujan tuli siirtyä kaupungin toiseen joukkueeseen kesällä 2015, mutta kuuluisat myöhästyneet faksit peruuttivat kaupan tuolloin. Kaksi vuotta myöhemmin tätä voi pitää madridilaisseuran kannalta onnekkaana asiana, sillä Keylor Navas on johdattanut joukkueen muun muassa kahteen perättäiseen Mestarien liigan voittoon.

Tällä hetkellä tilanne on lähes täysin sama kuin kaksi vuotta sitten. Florentino Pérezin uskotaan haluavan nimekkäämmän vaihtoehdon kyseiselle paikalle, ja Man United -maalivahti on jälleen spekulaatioiden ykkösnimi. Hänen on muun muassa uutisoitu laittaneen kotinsa Englannissa myyntiin.

Pérezin uskotaan tehneen uuden ykköstorjujan ostopäätöksen alkuvuodesta, kun Navas teki useita hänelle harvinaisia maaliin johtaneita virheitä. Tämän lyhyen ja suoraan sanoen todella heikon ajanjakson jälkeen Navas on jälleen palannut omalle tasolleen, joka on huima. Hän oli jälleen loppukaudesta todella varma ja venyi lukuisiin upeisiin torjuntoihin.

Voi kuitenkin olla, että yksi huono jakso oli liikaa.

”Tuskin kukaan toivoo, että he käyttäisivät 75 miljoonaa johonkin, joka heillä jo on”

Nyt Pérezillä on tasan yksi järkevä ratkaisu tehtävänään. Tuo ratkaisu on kuitenkin hänen yleisten toimintatapojensa vastainen. Vaihtoehtona on siis käyttää käsittämättömästi noin 75 miljoonaa euroa David de Geaan tai luottaa Navasiin, joka on viimeisen kolmen vuoden ajan osoittanut korkean tasonsa kahta heikkoa kuukautta lukuun ottamatta.

Tuon heikon ajanjakson aikana pystyi pitämään jo täysin varmana asiana, että costaricalainen lähtee kesällä uusiin maisemiin, koska yleisesti tiedetään, että Navas ei ole koskaan kuulunut Pérezin suosikkeihin.

Real Madrid -presidentti luuli alkuvuodesta saaneensa syyn hankkiutua Navasista eroon. Jos maalivahti ei olisi palannut omalle tasolleen, hänet olisi voinut myydä. Kukaan ei olisi kyseenalaistanut ratkaisua, koska sen syyksi olisi voinut naamioida maalivahdin pelaamisen tason.

Navasilla on ikää 30 vuotta, jota voi pitää maalivahdille lähes parhaimpana ikänä, joten siihen ei homma tule hänen kohdalla kaatumaan. Jos kolmen vuoden aikana kahden kuukauden heikot esitykset ovat ainoa huono ajanjakso, niin ei maalivahtia tulisi otteidensakaan takia myydä. Oikeastaan ei ole olemassa yhtään järkevää syytä, miksi Real Madridin kannattaisi hankkiutua hänestä eroon. Ainoa asia, johon hänen uransa Madridissa voi päättyä, on yhden henkilön epäsuosiossa oleminen.

Tuskin kukaan seurassa presidentin lisäksi toivoo, että he käyttäisivät 75 miljoonaa euroa johonkin, joka heillä jo on, eli huippumaalivahtiin.

Pérez on osoittanut merkkejä fiksummasta toiminnasta

Täysin toivottomana ei voi Navasin tilannetta vielä pitää, sillä Pérez on osoittanut, että hän on muuttanut ajattelutapaansa pelaajamarkkinoilla hieman.

Real-presidentti on vihdoin tajunnut pitkäjänteisen toiminnan positiivisen vaikutuksen joukkueen esityksiin. Seura hankki viime kesänä periaatteessa ainoastaan entisen pelaajansa Álvaro Moratan ja kausi päättyi tuplaan. Jos Pérez olisi tuolloin lähtenyt sekottamaan hyvää pakkaa uusilla hankinnoilla, joiden sisään ajaminen vie aikaa, joukkue ei olisi päättänyt kauttaan näin positiivisessa merkeissä.

Ehkä tämä kausi toimii esimerkkinä myös Pérezille, ja hänen pakkomielteensä suuriin pelaajahankintoihin jatkaa laskevaa trendiään. Näin ei varmasti tule täysin olemaan, sillä luvassa on jälleen presidentin vaalit, mikä tarkoittaa, että luvassa on myös isoja ostoksia. Ne tulisi joukkueen kannalta vain tehdä jollekin toiselle pelipaikalle, tai muuten valtava rahasumma menee lähes hukkaan.