Real Madrid ja FC Barcelona kohtasivat toisensa kaudella 2016-17 kaksi kertaa. Katalonialaisseuran Copa del Reyn voiton myötä tuo määrä tulee nousemaan ensi kaudella reilusti, sillä joukkueet tulevat pelaamaan toisiaan vastaan varmuudella vähintään viisi kertaa. Pelkästään kesän aikana on luvassa jo kolme El Clásicoa.

Ensimmäinen kohtaaminen on seurojen välisen pitkän ystävyysotteluttoman ajanjakson päättävä peli Miamissa 29. heinäkuuta. Tuon jälkeen jättiläiset kilpailevat toisiaan vastaan Espanjan Super Cupin kaksiosaisessa loppuottelussa. Ensimmäinen peli tullaan pelaamaan Copa del Rey -mestarin kotikentällä Camp Noulla elokuun 12. tai 13. päivä. Siitä 4-5 vuorokautta eteenpäin ja edessä on jälleen uusi El Clásico tällä kertaa Estadio Santiago Bernabéulla.

El Clásico -kesän lisäksi luvassa on varmuudella ainakin La Liga -ottelu suurseurojen välillä sekä syys- että kevätkierroksella.

Jos Real Madrid ja Barcelona arvottaisiin toisiaan vastaan myös kauden 2017-18 Copa del Reyssä ja Mestarien liigassa, niin enimmillään luvassa voi olla jopa huimat yhdeksän El Clásicoa.