La Ligassa toiseksi jäänyt Barcelona ei antanut Alavésin yllättää Copa del Reyn loppuottelussa Madridissa. Kaikkien aikojen viimeinen Vicente Calderónilla pelattu kamppailu päättyi katalonialaisten 3–1-voittoon.

Jalkapallon ystäville tarjottiin upeita maaleja. Barcelonan maalintekijät olivat Lionel Messi, Neymar ja Paco Alcácer, ja Alavésin ainokaisen laukoi nuori Theo Hernández.

Huippuottelun pelannut Messi on nyt onnistunut maalinteossa neljässä Copa del Reyn loppuottelussa. Neymar on puolestaan heiluttanut verkkoa kolmessa peräkkäisessä Copan finaalissa.

Ottelu oli päävalmentaja Luis Enriquelle viimeinen Barcelonan peräsimessä. Mies ilmoitti maaliskuussa, että hän siirtyy syrjään päävalmentajan paikalta.

Enrique voitti kolmen vuoden aikana huikeat yhdeksän pokaalia 13 kilpailussa.

Ensimmäinen paikka avautui reilun viiden minuutin pelin jälkeen Barcelonalle. Messi pelasi pallon puolustuslinjan taakse Jordi Alballe, joka jatkoi sen maalin eteen. Jatkajaa ei kuitenkaan löytynyt.

Katalonialaiset kokivat takaiskun minuutteja myöhemmin, kun Javier Mascherano löi päänsä yhteen Marcos Llorenten kanssa ja joutui jättämään kentän. Verta vuotavan haavan päähänsä saanut argentiinalainen kannettiin pois paareilla.

Mascheranon kerrotaan saaneen tikkejä, aivotärähdyksen ja polvivamman, jonka vakavuus selviää myöhemmin lisätutkimuksissa.

Ensimmäistä kertaa Copan finaalissa esiintyneen Alavésin maali oli erittäin lähellä, kun Ibai Gómez ohitti maalivahti Jasper Cillessenin vajaan puolen tunnin kohdalla. Pallo osui tolppaan ja vieri sen jälkeen maaliviivaa pitkin.

Pian sen jälkeen toisessa päässä Messi käytti oman paikkansa ja viimeisteli kauden 54. osumansa. Hän käytti palloa Neymarilla ja sijoitti sen vasemmalla jalallaan komeasti kierteellä verkkoon.

Atlético Madridista lainalla oleva Theo huudatti Alavésin kannattajia fantastisella vapaapotkulla kolme minuuttia myöhemmin. Pallo lensi aivan ylänurkkaan ohi voimattoman Cillessenin.

Paitsion rajamailla ollut Neymar palautti Barcelonan johtoasemaan ensimmäisen puoliajan lopulla. Hänellä oli helppo työ panna pallo pussiin vaihtomies André Gomesin keskityksestä.

Barcelona iski vielä kertaalleen ennen taukovihellystä. Messi vapautti Alcácerin upean soolonsa päätteeksi, eikä tämä erehtynyt viimeistelyssään.

Alavésin maalivahdin Fernando Pachecon huipputorjunta esti katalonialaisten neljännen maalin toisen puoliajan alussa. Messi oli jälleen mukana hyökkäyksessä ja antoi keskityksen Alcácerille.

Toisessa päässä Deyversonille avautui tilaisuus nostaa Alavés maalin päähän, mutta Cillessen ei ollut yllätettävissä. Noin 20 minuuttia ennen loppua Deyverson saikin pallon maaliin – osuma hylättiin kuitenkin paitsiona.

Loukkaantumisestaan toipunut Aleix Vidal pääsi loppuminuuteilla kentälle Barcelonan paidassa. Siinä vaiheessa ottelun voittajasta ei ollut enää juurikaan epäselvyyttä.

Copa del Reyn loppuottelu, Madrid

Barcelona – Alavés 3–1 (3–1)
1–0 Lionel Messi (30 min)
1–1 Theo Hernández (33 min)
2–1 Neymar (45 min)
3–1 Paco Alcácer (45+3 min)