Copa del Reyn loppuottelussa vastakkain asettuvat lohdutusta kaudelleen hakeva suurseura Barcelona ja superyllätystä tavoitteleva Deportivo Alavés. On päivän selvää, että katalonialaisseura on selkeä ennakkosuosikki yllätysfinalistia vastaan, mutta Alavés on osoittanut parhaimmillaan pärjäävänsä suurseurojakin vastaan.

Barcelonan lähtökohdat

Luis Enriquella on mahdollisuus päättää uransa Barcan päävalmentajana juhliin, mutta myös pokaaliton kausi on mahdollista. Koko joukkue on varmasti motivoitunut saavuttamaan seuran 29. Copa del Reyn mestaruuden, sillä se jättäisi vaikeahkosta kaudesta selvästi paremman jälkimaun.

Enrique joutuu kuitenkin lähtemään otteluun ilman muutamaa avainpelaajaansa. Barcelona ilmoitti verkkosivuillaan, että Luis Suárez, Sergi Roberto, Mathieu ja Rafinha ovat ottelusta sivussa. Heidän lisäksi Gerard Piquén, Javier Mascheranon ja Aleix Vidalin pelikunto ratkesi vasta aivan ottelun alla.

Lionel Messi ja Neymar tulee aina nostaa esiin, kun puhutaan Barcelonan pelistä. Kaksikko pystyy parhaimmillaan murskaamaan Alavésin kahdestaan. On siis selvää, että joukkueen hurja hyökkäys kestää kyllä Suárezin poissaolon. Paco Alcácer on paikannut MSN-trion poissaolijoita kauden edetessä kelpo esityksillä. Täysin toinen asia on se, kestääkö Barcan hieman siipirikkoinen puolustus tarpeeksi, jos ottelu etenee pitkään tasaisena.

Katalonialaisseura pystyy parhaimmillaan ratkaisemaan pelin jo sen alkuvaiheessa. Se voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen peräti 6-0.

Alavésin lähtökohdat

Deportivo Alavés muistelee varmasti alkukaudesta pelattua vierailuaan Camp Noulla, kun se valmistautuu loppuotteluun. Tuolloin se yllätti Barcelonan 2-1 -lukemin.

Myös Alavésilla on hieman kokoonpanohuolia otteluun lähdettäessä, mutta kyseiset poissaolijat eivät ole vaikeiten korvattavissa olevia pelaajia, eli joukkueen tukipilarit kuten maalivahti Fernando Pachecho, brasilialaishyökkääjä Deyverson ja Real Madridin lainapelaaja Marcos Llorente ovat alustavien tietojen mukaan käytettävissä.

Suurennuslasin alle kannattaa ehdottomasti ottaa myös Alavésin vasen laitapuolustaja Theo Hernández. Atlético Madridista lainalla oleva nuorukainen on herättänyt otteillaan muiden suurseurojen kiinnostuksen ja huhujen mukaan pelaaja on siirtymässä Real Madridiin tulevana kesänä.

La Ligan kuudenneksi vähiten maaleja päästänyt puolustus antaa Alavésille mahdollisuuden yllätykseen, mutta sen tulee pelata kauden parhaimpia otteluitaan, jos se tahtoo tosissaan kamppailla pokaalista.