Real Madrid vahvisti tiistaina hankkineensa riveihinsä 16-vuotiaan huippulahjakkuuden Vinicius Júniorin. Brasilialaisen siirtosumma on hulppeat 45 miljoonaa euroa. Summa tekee hänestä seurahistorian seitsemänneksi kalleimman pelaajan, vaikkei Vinicius ole pelannut vielä varttituntia enempää pääsarjajalkapalloa. Madridiin hän siirtyy näillä näkymin 19-vuotiaana kesällä 2019.

Real Madrid sai vihdoin oman brasilialaistimanttinsa. Seura tavoitteli aikanaan myös Barcelonaan päätynyttä Neymaria ja Manchester Cityn Gabriel Jesústa, mutta vasta Viniciuksen kohdalla tärppäsi. Ei tosin helpolla, sillä kilpailu pojasta oli armottoman kovaa.

Ratkaisevaa kaupan syntymisessä oli, että Madrid suostui lainaamaan Viniciuksen tämän kasvattajaseuralle Flamengolle vielä kaudeksi 2018-2019. Oli neuvotteluissa silti muitakin avaintekijöitä, joilla Real päihitti kilpakumppaninsa. Viniciusta havittelivat myös Manchester City, Liverpool ja PSG, mutta varsinainen kilpa käytiin Barcelonan ja Real Madridin välillä.

Brasilialaislehti Globoesporte kertoo, että Vinicius valitsi Real Madridin, koska se oli kaikkein aktiivisin neuvottelija. Barcelonan kompastuskiveksi koitui se, että se keskittyi vokottelemaan ainoastaan pelaajaa itseään, siinä missä Real Madrid pyrki tunnollisesti yhteisymmärrykseen myös pelaajan seuran kanssa.

Barcelonakin oli tehnyt Viniciuksesta 35 miljoonan euron tarjouksen, mutta katalaaniseura vetäytyi syrjään, kun Real Madrid korotti tarjousta vielä kymmenellä miljoonalla. Barcelona sen sijaan tarjosi pelaajalle korkeampaa palkkaa – jopa 7 miljoonaa euroa – mutta Vinicius arveli uranäkymiensä olevan paremmat Real Madridissa, jonka hyökkäyspään pelaajat ovat tällä hetkellä hieman kypsemmässä iässä.

Euroopan suurseuroista Liverpool lähestyi Viniciusta ensimmäisenä, jo vuonna 2015. Tuolloin siirto oli Viniciuksen mielestä kuitenkin vielä liian varhaista. Manchester City ja PSG puolestaan jättäytyivät kilvasta tyydyttyään tarjoamaan Flamengolle vain ulosostoklausuulin arvoisen siirtokorvauksen.

Tärkeää kaupanteossa oli myös tapa, kuinka Vinicius kohteli kasvattajaseuraansa. Hän allekirjoitti seuransa kanssa jatkosopimuksen, jossa oli aiempaa suurempi ulosostopykälä. Muutoin hän olisi kenties joutunut istumaan Flamengossa sopimuksensa loppuun.

Kauppa hierottiin maaliin 2.5. Mestarien liigan Madridin derbyn alla. Flamengon edustaja lensi katsomaan ottelua, ja hänen kanssaan sovittiin paitsi siitä, että Vinicius solmii jatkosopimuksensa, mutta myös siitä, että seura nostaa hänet välittömästi edustusjoukkueensa mukaan.

Lähde: AS