Italian mahtiseura Juventus on lujittanut Serie A:n valta-asemaansa vuosi vuodelta, mutta tänä vuonna se on noussut aivan Euroopan terävimmälle huipulle. ”Vanha rouva” selvitti tiensä Mestarien liigan loppuotteluun riisumalla Barcelonan tyystin aseista, ja monien mielestä se on jopa finaalin ennakkosuosikki Real Madridia vastaan.

Huippuseuran tavoin Juventuksella ei luonnollisesti ole pienintäkään aikomusta jäädä laakereilleen lepäämään, vaan joukkuetta pyritään vahvistamaan edelleen. Ja jos italialaismediaa on uskominen, tavoittelee se pelaajaa suoraan jalkapallomaailman huipulta.

Muun muassa La Gazzetta dello Sportin mukaan Juventus hamuaa riveihinsä Barcelonan legendaa Andrés Iniestaa. 33-vuotias Iniesta liittyi Barcelonan junioreihin jo 12-vuotiaana eikä ole sen koommin seurasta poistunut. Torinossa kuitenkin toivotaan, että Iniesta etsisi uransa viime vuosille vielä uusia haasteita ja uusia maisemia.

Lehden mukaan Juventus panee toivonsa Iniestan rekrytoinnissa Barcelonan vanhaan tuttuun eli laitapuolustaja Dani Alvesiin. Iniestaa vuoden vanhempi brasilialainen pelasi Barcelonassa kahdeksan kauden ajan ennen kuin siirtyi täksi kaudeksi Juventukseen. Alves on ollut kevään tosipeleissä ilmiliekeissä ja hän on Iniestan hyvä ystävä.

Voi silti olla, että Juventus-fanit saisivat odottaa vielä ainakin vuoden. Iniestan nykyinen sopimus Barcelonan kanssa umpeutuu kesällä 2018 eikä jatkosopimusneuvotteluissa ole edistytty. Keskikentän taikuri kuitenkin kommentoi RAC1-radiokanavalle, että aikoo kunnioittaa voimassa olevaa sopimustaan.

– Aikomukseni on pelata täällä vähintäänkin nykyisen sopimukseni loppuun. En sano mahdollisesta jatkosopimuksestani mitään. Kyse on siitä, miten kausi on edennyt ja millä mallilla asiat ovat. Olen oppinut arvostamaan asioita. Sanoin jo useita viikkoja sitten, että sitten, kun lähtöni hetki koittaa, ei Iniestan ja seuran välillä ole minkäänlaista skismaa.

Lähde: AS