Cristiano Ronaldo sai kunnian tehdä voittomaaliksi jääneen ottelun avausmaalin, kun Real Madrid varmisti La Liga -mestaruuden 2-0 -voitolla Málagassa. Espanjan mestaruus oli portugalilaisellekin vasta toinen, sillä Madrid palasi nyt kultakantaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Tärkeänä tekijänä Real Madridin onnistumiseen on pidetty Zinedine Zidanen peluutusratkaisuja. Ranskalaisvalmentaja on hyödyntänyt tuloksekkaasti pelaajarotaatiota, ja muun muassa Ronaldo on pelannut kevään aikana aiempia kausia vähemmän.

– Tunnen oloni hyväksi ja vahvaksi. Minulla on enemmän virtaa kuin muiden kausien lopussa. Olen todella onnellinen, Cristiano totesi AS:n mukaan.

– Liiga on ollut vaikea ja on suuri ilo voittaa se viimeisellä kierroksella. Olimme mestaruussarjan paras joukkue.

Cristiano Ronaldo antaa varauksetonta ylistystä Zidanen peluutukselle ja valmennukselle.

– Zidane on tehnyt loistavaa työtä. Hän peluutti älykkäästi ja kaikki pelaajat saivat peliaikaa. Siitä oli hyötyä kauden loppuvaiheissa. Kun pelaajat pääsivät kentälle, he pelasivat hyvin.

– Minä olin eniten minuutteja saanut pelaaja. On Zidanen ansiota, että olen pelannut 7-8 ottelua vähemmän, ja sen eron huomaa. Siksi tein sen, minkä tein. Autoin tekemilläni maaleilla. Tärkeintä oli kuitenkin joukkue. La Liga -mestaruus kuuluu kaikille.

Vaikka Cristiano Ronaldo olikin mestaruuden jälkeen onnensa kukkuloilla, ilmaisi hän myös tuohtumustaan siihen, miten häntä mediassa käsitellään. Supertähti viittasi ilmeisesti pinnalla oleviin veropetosepäilyihin.

– Minua häiritsee, kun minusta puhutaan tietämättä asioista mitään. Siksi en lue lehtiä enkä katso tv:tä. Muuten minulla ei olisi elämää. Minusta puhutaan tietämättä asioiden todellista laitaa. Aivan kuin olisin rikollinen, joka ei tee asioita oikein, Cristiano Ronaldo nurisee.

– Kun ihmiset puhuvat Cristianosta, he erehtyvät niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. En ole huolestunut jalkapallokritiikistä, koska lopussa suut menevät suppuun. Mutta yleisesti ottaen minua kritisoidaan, teenpä sitten mitä vaan. En ole pyhimys, mutta en myöskään se hirviö, jona minua pidetään. Minulla on perhe, äiti ja poika.