Real Madrid voitti juuri ensimmäisen La Liga -mestaruutensa viiteen vuoteen, kun Málaga kaatui La Rosaledalla lopulta luvuin 2-0. Madridin vierasvoiton myötä Barcelonan Eibar-voitolla ei ollut merkitystä mestaruustaistelun kannalta.

Málaga-Real Madrid

Real Madrid matkusti Málagaan hakemaan mestaruutta. Zinédine Zidanen miehistö tarvitsi vain yhden pisteen varmistaakseen mestaruutensa. Madrid sai otteluun salama-alun. Málaga-toppari Luis Hernández epäonnistui pahasti haltuunotossaan ja menetti pallon Iscolle, joka syötti Cristiano Ronaldon läpiajoon. Ronaldo kiersi Carlos Kamenin ja laukoi pelivälineen tyhjään maaliin.

Málagaan matkustaneet tuhannet Real Madrid -kannattajat saivat huokaista useita kertoja helpotuksesta avausjakson aikana, sillä Málagalla oli useita vähintäänkin potentiaalisia maalipaikkoja, mutta Keylor Navas pelasi todella hyvän ottelun ja piti vieraiden maalin puhtaana. Sandro Ramírez laukoi avausjakson loppuhetkillä loistavan vapaapotkun, mutta Navasin torjunta oli vielä luokkaa komeampi.

Madrid ratkaisi mestaruutensa toisen puoliskon kymmenennellä minuutilla kulmapotkusta, kun Karim Benzema sai lopulta sohittua pallon maalin edustalta sisään. Málaga-pelaajat kritisoivat tilanteen tuomaritoimintaa, sillä Benzema vaikutti olevan paitsiossa. Hidastukset todistivat Benzeman olleen paitsiossa, mutta linjatuomarin oli käytännössä mahdoton huomata Benzeman pieni paitsioasema kentän laidalta.

Real Madridille sarjamestaruus on seuran historian 33. Madrid on siten voittanut Zidanen alaisuudessa puolentoista vuoden aikana Mestarien liigan, UEFA Supercupin, seurajoukkueiden maailmanmestaruuden ja nyt sarjamestaruuden. Zidanen miehistöllä on mahdollisuus voittaa kahden viikon päästä toistamiseen Mestarien liiga, kun Juventus asettuu vastaan Cardiffissa pelattavassa finaalissa.

Real Madrid pelaa kyseisessä Cardiffin finaalissa hallitsevana sarjamestarina ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1958.

Barcelona-Eibar

Barcelonan kauden jälkeen jättävä Luis Enrique hyvästeli Camp Noun tänään voitolla Eibarin kaaduttua luvuin 4-2.

Eibar meni välittömästi alussa johtoon, kun japanilaislaituri Inui laukoi komean vedon yläriman kautta maaliin jo kahdeksannella minuutilla. Eibar sai muutenkin luotua avausjaksolla muutaman potentiaalisen maalipaikan, vaikka pallonhallinta olikin totuttuun tapaan isännillä.

Enriquen jäähyväisistä oli tulla jo aikamoinen antikliimaksi, kun ennakkoluulottomasti pelannut Eibar meni jo kahden maalin etumatkalle toisella jaksolla – maalintekijänä jälleen Inui riman kautta. Barcelona pääsi peliin mukaan onnekkaasti, kun Eibar-puolustaja Junca ohjasi pallon omaan verkkoon.

Muutama minuutti myöhemmin todistettiin ehkä sarjakauden koomisin vihellys. Nimittäin Barcelonalle vihellettiin käsittämättömällä tavalla pilkku, vaikka Jordi Alba heittäytyi boksissa maahan ilman minkäänlaista kontaktia vastustajan kanssa. Lionel Messi kuitenkin epäonnistui pilkussa, kun Yoel Rodríguez veti pidemmän korren.

Barcelona tuli kuitenkin välittömästi tasoihin Luis Suárezin maalilla. Hetkeä myöhemmin Eibarin Capa sai toisen keltaisen kortin kaadettuaan Neymarin boksissa ja tällä kertaa Messi onnistui pilkulta. Vielä lisäajalla Messi leikitteli Eibar-puolustajien kustannuksella ja teki todennäköisesti kierroksen komeimman osuman tunnetulla kuljetustyylillään.