Atlético Madrid pelasi historiansa viimeisen ottelun Vicente Calderónilla, kun Athletic kaatui Manzanaresin kulmilla lopulta luvuin 3-1. Isäntien kahdesta ensimmäisestä vastasi mahdollisesti viimeistä kertaa Atlético-paidassa esiintynyt Fernando Torres, joka teki kummatkin maalinsa muutaman minuutin sisään ottelun alussa.

Ottelu alkoi vaudikkaasti. Kuukausia sitten loppuunmyyty kamppailu sai todistaa avausmaalia jo kahdeksan minuutin jälkeen. Viimeistä otteluaan Atléticossa pelannut Tiago keskitti Antoine Griezmannille, joka syötti päällään maalin edessä olleelle Torresille ja Atlético-legenda teki sarjakauden seitsemännen maalinsa.

Käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä syntyi Torresin toinen osuma. Koke syötti boksissa olleelle Torresille maalin eteen ja madridilaiskärki vei Atléticon jo kahden maalin etumatkalle. Athletic otti Torresin osumien jälkeen pallonhallinnan itselleen, mutta Atléticon puolustus kesti muutamat baskien yritykset. Calderónille palannut Raúl García pääsi yrittämään kerran maalin edustalta, mutta Jan Oblak venyi vajaat kymmenen vuotta Atléticoa edustaneen Garcían laukauksen tielle.

Pääkaupungin alkuillan tunteellisin hetki nähtiin tunnin kohdalla, kun Diego Simeone otti Torresin vaihtoon. 55 000 ihmistä huusi suosikkinsa nimeä muutaman minuutin ajan ja Frente Atlético muisti Torresia banderollien kera.

Athletic kuitenkin tasoitti kamppailun kymmenen minuuttia myöhemmin hieman onnekkaasti. Iñaki Williamsin laukaus kimposi Stefan Savicin kyljestä Atléticon verkkoon. Atlético onnistui vielä kertaalleen maalinteossa – nimittäin kentälle vaihdettu Ángel Correa iski ensimmäisellä kosketuksellaan Atléticon historian viimeisen maalin Vicente Calderónilla.

Ottelun loputtua Atléticon kannattajat ja pelaajat hyvästelivät Tiagon Calderónin nurmella, sekä juhlistivat Atléticon naisjoukkueen historian ensimmäistä pääsarjamestaruutta.

Atlético siirtyy tulevaksi kaudeksi Estadio Metropolitanolle. 51-vuotias Calderón puretaan kesällä.