Real Madridin supertähti Cristiano Ronaldo on saamassa syytteen veropetoksesta. El Confidencialin mukan Espanjan veroviranomaiset ovat viimeistelemässä syytteenlukua lähiaikoina.

Jalkapallopaljastuksiin erikoistunut Footballleaks paljasti aiemmin kauden aikana tietoja Cristiano Ronaldon epäillyistä rikkomuksista. Tapauksessa on kyse noin 150 miljoonan euron arvoisista portugalilaisen kuvaoikeuksista, joita hän kierrätti veroparatiisien kautta irlantilaisen välittäjäyrityksensä kautta.

Cristiano Ronaldo on uusin nimi yhä kasvavassa joukossa, jotka Espanjan veroviranomaiset ovat tuoneet oikeuden eteen. Aiemmin samasta vilpistä ovat jääneet kiinni muun muassa Xabi Alonso, Falcao, Fabio Coentrao, Ángel Di María ja Ricardo Carvalho.

Portugalilaisen edustajien mukaan ”veroviranomaisilla on eri kriteerit” kuvaoikeuksien suhteen. He puolustautuvat sanomalla, että niin sanotun ”Lex Beckhamin” mukaan pelaaja oli velvoitettu maksamaan veroja Espanjaan vain Espanjassa hankkimistaan tuloista eikä maailmanlaajuisista ansioista. Pelaaja ei koskaan yrittänyt tarkoituksellisesti petosta.

Cristiano Ronaldon puolustusasianajajat pyrkivät löytämään veroviranomaisten kanssa sovitteluratkaisun ja välttämään siten oikeudenkäyntiprosessin.

Lähde: Sport