La Ligassa nähtäneen kauden päätteeksi mielenkiintoista tuolileikkiä, mitä tulee valmentajien pesteihin.

Sehän jo tiedetään, että Luis Enrique ei jatka Barcelonassa. Barca-johto on jo sanonut, että seuraaja on valittu, mutta että tiedote julkaistaan kauden jälkeen. Lehtitietojen mukaan vahvin ehdokas tehtävään on tällä hetkellä Athletic Bilbaon Ernesto Valverde.

Näillä näkymin myös Sevilla joutuu etsimään uuden päävalmentajan. Argentiinan jalkapalloliiton johto ehti jo sanoa julkisesti, että tehtävään on valittu Jorge Sampaoli. Ongelma on se, että Sampaolilla on voimassa oleva sopimus Sevillan kanssa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Sampaoli ostetaan ulos Sevilla-sopimuksestaan.

Cadena COPE:n mukaan Sevilla on jo kartoittanut Sampaolille seuraajaa. Katseet ovat kohdistuneet Celta Vigon Eduardo Berizzoon. Celta on tiettävästi tarjonnut Berizzolle paranneltua jatkosopimusta, mutta se ei ole niin houkutteleva kuin Sevillan tarjous. Kuvio olisi mielenkiintoinen, sillä Berizzo toimi aikoinaan Sampaolin apuvalmentajana Chilen maajoukkueessa.

Ja sitten on vielä Real Betis, joka antoi Víctor Sánchezille kenkää reilu viikko sitten. COPE:n tietojen mukaan seura neuvottelee tällä hetkellä Las Palmasin Quique Setiénin kanssa.

Jos yllä mainitut tiedot pitävät paikkansa, valmentaja-asia on pian kunnossa Barcelonalla, Sevillalla ja Betisillä. Sen sijaan Athletic, Celta ja Las Palmas joutuvat etsimään itselleen uuden luotsin.