Real Madrid puolustaa Mestarien liiga voittoansa muutaman viikon päästä Cardiffissa pelatussa loppuottelussa. Paikallisvastustaja Atlético Madrid voitti toisen osan kotonaan 2-1-lukemin, mutta yhteismaalit menivät sateisessa illassa 4-2 Real Madridille.

Realille pelin ratkaisi 42. minuutilla Iscon tekemä arvokas vierasmaali. Juurikin tuo osuma nollasi Atléticon loistokkaan alkukirin.

Atléticolle ottelulla oli myös muuta tunnearvoa kuin vihollisen kohtaaminen. Se nimittäin jäi joukkueen viimeiseksi europeliksi Estadio Vicente Calderónilla.

Atléticon unelma-alku

Atlético aloitti vaikean tehtävänsä parhaimmalla mahdollisella tavalla rokotettuaan Realia erikoistilanteesta jo 12. minuutilla. Saúl Niguez nousi boksissa korkeimmalle ja keskikenttäpelaaja puski Koken kulmapotkun Keylor Navasin selän taakse.

Neljä minuuttia myöhemmin Atletin onni sai jatkumoa rangaistuspotkun muodossa, kun Raphael Varane torppasi Fernando Torresin keskustassa nurmen pintaan. Antoine Griezmann sijoitti pilkun varmasti verkkoon ja Atlético oli kirinyt ja maalin päähän.

Isäntien toisen maalin jälkeen joukkueen peli lamaantui ja sitä seurasivat rumat otteet. 34. minuutilla toppari Diego Godin aiheutti ensimmäisen suuremman torikokouksen iskemällä vaarallisesti kyynärpäällä Cristiano Ronaldon takaraivoon. Uruguaylainen sai törttöilystään ansaitun varoituksen ja myös Real-kapteeni Sergio Ramosille nousi samalla lappu protestoinnista.

Haaveet kaatuvat

Avausjakson loppupuolella Atléticon hyvä alku sitten kuopattiin lähtöpisteeseen Los Blancosin vierasmaalin myötä. Karim Benzema syöksyi laidalta sisään ja jakoi lyhyen syötön rangaistusalueen sisään Toni Kroosille. Jan Oblak onnistui pysäyttämään saksalaisen laukauksen, mutta ei maalin edessä odottanutta Iscoa, joka tälläsi irtopallon vastustamattomasti verkkoon.

Vierasmaalin myötä Atlético tarvitsi kolme maalia lisää finaalipaikkaan. Kotijoukkueen usko ei siitä huolimatta horjunut.

67. minuutilla isäntien kolmas maali oli hyvin lähellä, kun Kevin Gameirolle pedattiin unelmapaikkaa maalin edestä. Ranskalainen ampui ensin päin Navasia ja puski sen jälkeen päällään torjunnan jälkeen irtopalloon. Maalin kuitenkin esti costaricalaisvahdin fantastinen tuplatorjunta, joka pelasti vieraat takaiskulta.

Viimeisen vartin alkuun puolestaan Real oli lähellä sinetöidä pelin. Benzema syöksyi keskitykseen uhkaavan näköisesti ja maali leijui jo ilmassa. Lopulta ranskalainen puski pallon vain sivuverkkoon.

Enempää maaleja ei nähty ja Real eteni Atléticon 2-1-voitosta huolimatta loppuotteluun.

Atlético Madrid-Real Madrid 2-1 (2-1)

1-0 Saúl Niguez (12.)
2-0 Antoine Griezmann Rp (16.)
2-1 Isco (42.)