Leganés käytännössä varmisti sarjapaikkansa voitettuaan juuri komeasti Real Betisin Madridin esikaupunkialueella luvuin 4-0.

Leganés on voittonsa myötä kuuden pisteen päässä putoamisviivan alapuolella olevasta Sportingista, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Sportingilla on vielä teoreettinen mahdollisuus päästä Leganésin edelle voittamalla kummatkin ottelunsa ja samalla toivoen, ettei Leganés nappaa pistettäkään lopuista otteluistaan. Sporting menisi nimittäin Leganésista sarjataulukossa ohi kyseisessä tilanteessa keskinäisten otteluiden perusteella.

Kuinka todennäköistä se on? Käytännössä mahdotonta, sillä vaikka Sporting ottikin äärimmäisen tärkeän kotivoiton lauantaina Las Palmasista, on gijónilaisten peli ollut pahoissa paikoissa todella aneemista. Samaan aikaan Leganés on pelannut varsinkin kotonaan loistavaa jalkapalloa. Betis-voittoa aikaisemmassa kotiottelussa Leganés nöyryytti Las Palmasia luvuin 3-0.

Sportingin putoamisesta tulee matemaattisesti varmaa, jos Eibar nappaa kotonaan viikonloppuna pisteenkin gijónilaisilta.

Sporting on Espanjassa hyvin perinteikäs seura, jonka suomalaisillekin hyvin tuttu kotistadion El Molinón on maan vanhin jalkapallostadion. Sporting on pelannut viimeisen 50 vuoden aikana jopa 34 kautta pääsarjassa, mutta viimeisen 18 vuoden aikana vain kuudesti.

Myös Deportivolla on vielä teoreettinen mahdollisuus tippua sarjasta. Se vaatisi Sportingin kahta voittoa ja Deportivon kahta tappiota jäljellä olevista otteluista, sillä Pepe Melin ryhmä on viisi pistettä Sportingia edellä. Tasapisteissä Deportivo pysyisi Sportingin edellä sarjataulukossa keskinäisten otteluiden myötä.