Espanjalainen jalkapallokausi lähestyy uhkaavasti loppuaan. Pääsarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta, mutta Segundassa on vielä käytännössä kaikki mestaruutta lukuunottamatta auki.

Kauden päättymiseen liittyy myös huomattavasti siirtoikkunan aukeaminen, sillä kesän siirtoikkuna aukeaa virallisesti kesäkuun alussa.

Kuuden miljoonan euron kilpailu

Espanjassa on luvassa vähintäänkin mielenkiintoinen kesä siirtojen osalta – kuten aina – mutta tällä kerralla saatetaan nähdä jännittäviä hetkiä pääsarjaseurojen välillä. Nimittäin useat joukkueet tulevat taistelemaan yhdestä nimestä kesän siirtoikkunassa.

Kyllä, puhutaan Málagan Sandro Ramírezista. Vasta 21-vuotias kanarialaiskärki on ampunut jo 15 maalia tällä kaudella. Se on suurenmoinen saavutus ajatellessa kuluvan kauden vähintäänkin aneemista Málagaa, joka on ollut kolmen eri valmentajan alaisuudessa. Maalimäärät ovat kovia, mutta yksi asia pelaajassa kiinnostaa pääsarjaseuroja vielä enemmän. Nimittäin ulosostohinta, joka on vain ja ainoastaan kuusi miljoonaa euroa.

Málaga varmasti rypee parhaillaan itsesäälissä miettiessään viime kesää ja Sandron sopimusta, johon seura laittoi vain kyseisen kuuden miljoonan euron ulosostohinnan. Se ei ole nykymarkkinoilla yhtään mitään, ja Málaga tietää sen loistavasti.

– En haluaisi missään nimessä Sandron lähtevän. Olen valmis antamaan osan palkastani hänelle, jotta hän jäisi, totesi Málagaa valmentava Míchel.

Se kertoo kaiken oleellisen.

Huomioitavaa on myös Sandron pelimäärä. Kärki on pelannut tällä kaudella vain 28 sarjaottelua talven loukkaantumisensa vuoksi – toisin sanoen kahdeksan ottelua muita vähemmän. Silti Sandro majailee sarjan maalipörssissä sijalla seitsemän. Barcelonaa useita vuosia edustanut Sandro on tehnyt tällä sarjakaudella enemmän maaleja kuin Kévin Gameiro tai Karim Benzema – kyllä, Málagan riveissä.

Millainen hyökkääjä Sandro on? Seitsemän maalia viimeiseen seitsemään otteluun iskenyt hyökkääjä on hyvin monipuolinen viimeistelijä. Pienestä koostaan huolimatta potentiaalinen pää- ja kaksinkamppailupelaaja on pallon kanssa hyvin taitava – se tosin saattaa juontaa juurensa seitsemästä Barcelonassa vietetystä vuodesta.

MALAGA, SPAIN - APRIL 01: Fernando Torres of Club Atletico de Madrid (L) competes for the ball with Sandro Ramirez of Malaga CF (R) during La Liga match between Malaga CF and Club Atletico de Madrid at La Rosaleda Stadium April 01, 2017 in Malaga, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Espanjan maajoukkueen menneisyys kohtasi Espanjan maajoukkueen tulevaisuuden huhtikuun alussa La Rosaledan lauantaisessa illassa. Kuva: Getty Images

Espanjalaismedioiden mukaan Sandro on herättänyt ainakin kiinnostusta niin Sevillassa, Villarrealissa kuin Atléticossakin. Viimeisimpänä huhuna ilmoille nousi Evertonin kiinnostus, sillä Ronald Koeman oli paikalla eilen Rosaledalla katsomassa mahdollisesti juuri kärjen liikkeitä.

Jos Málaga saa jollain maailman kahdeksannella ihmeellä Sandron allekirjoituksen jatkosopimukseen, nousisi ulosostohinta valtavasti. Kuinka todennäköistä Sandron jääminen Andalusian lämpöön loppupeleissä on?

Se riippuu täysin Sandrolle tarjottavasta roolista. Kärki pelaa parhaillaan uransa parasta jalkapalloaan seurassa, jossa Sandro saa pelata niin paljon kuin jaksaa – ottelusta toiseen avauksessa loppuun saakka. Peliaika on tuossa iässä hyvin suuressa roolissa, mutta olisiko hieman suuremman kaliiberin seuroissa tarjolla samankaltaista roolia? Sevillassa saattaisi olla, sillä Luciano Vietto ei jatka Nerviónilla ja Stevan Joveticin jatko on auki.

Monet vaativat Espanjassa Sandroa jo maajoukkueen mukaan. Jos Julen Lopetegui pitää sanansa jokaisen pelaajan lähtökohtaisesta tasavertaisuudesta, on Sandro ehdottomasti mukana tulevassa ryhmässä.

Barcelona korvasi Sandron Paco Alcácerilla – Oliko järkeä?

Sandro ehti olla Barcelonan edustusmiehistössä kahden kauden ajan voittaen samalla kaiken mahdollisen. Kärki pääsi maistamaan glooriaa ja harjoittelemaan maailman parhaiden pelaajien kanssa, mutta hyökkääjän oma rooli jäi hyvin pieneksi.

Espanjan nuorten maajoukkuepelaaja halusi jättää viime kesänä Barcelonan taakseen. Seura päästi Sandron ilmaiseksi Málagan riveihin ilman takaisinosto-optiota. Varsin mielenkiintoinen päätös, sillä kuukautta myöhemmin Barcelona hankki Paco Alcácerin 30 miljoonalla eurolla Valenciasta.

Barcelonaa ei voi tietenkään täysin syyttää päätöksestä, koska kukaan ei tuskin osannut odottaa Sandron puhkeavan välittömästi kukkaan ensimmäisellä kunnollisella pääsarjakaudellaan. Barcelonan olisi pitänyt laittaa Sandron mukaan juuri kyseinen takaisinosto-optio edes bisneksen takia, sillä vaikkei katalaaneilla olisikaan ollut käyttöä Sandrolle tulevina vuosina, olisi seura pystynyt myymään pelaajan kovalla hinnalla muualle.

Tällä hetkellä Barcelonan oma poika käytännössä ampui katalaanien mestaruushaaveet viemäriin kuukausi sitten, ja samaan aikaan 30 miljoonan euron Alcácer on lämmittänyt läpi kauden vaihtopenkkiä Enriquen tiukan katseen lannistamana.

Elämä on valinnoista kiinni. Sandron valinta osui nappiin, Barcelonan valinnasta jokaisella on varmasti oma mielipiteensä.