Athletic Bilbao jäi ilman pisteitä vieraillessaan ”Mendizorrozan derbyssä” Alavésin vieraana. Ottelun ainoan osuman teki kulmapotkusta toisen puoliajan ensiminuuteilla suurseurojen havittelema puolustaja Theo Hérnandez.

Bilbaon luottopelaaja Iker Muniainin ei ollut helppo hyväksyä lopputulosta.

– Tiesimme, että ottelusta tulee hyvin hankala, mutta minusta tappio oli todella epäoikeudenmukainen. Meillä oli paljon selviä maalipaikkoja, muttemme onnistuneet hyödyntämään niitä. Kun maalipaikkoja ei käytä, tuppaa käymään näin, Muniain analysoi AS:n mukaan.

Maalintekoyritykset todella kirjattiin Bilbaon hyväksi 20-9, mutta tolppaa lähemmäksi Athletic ei päässyt.

Athleticilla oli ottelussa hyvä tilaisuus nousta Villarrealin edelle viidenneksi ja kiinni suoraan Eurooppa-liigan lohkovaihepaikkaan. Taistelu vitospaikasta jatkuu kuitenkin päätöskierrokselle saakka armottomana.

Lähtökohtaisesti Eurooppa-liigaan pääsee myös sarjan seitsemäs (tällä hetkellä Real Sociedad). Alavésilla on kuitenkin mahdollisuus tehdä Bilbaolle ja kumppaneille lisääkin kiusaa, sillä jos se yllättää Copa del Reyn finaalissa Barcelonan, pullahtaa La Ligan seiska ulos europeleistä.

– Tavoittelemme viimeisestä kahdesta pelistämme tietysti kuutta pistettä. Onneksi kuitenkin myös Villarreal hävisi ja la Real jäi tasapeliin, Muniain täydensi.