Barcelona teki voitavansa ja pitkitti La Ligan mestaruustaistelua voittamalla Villarrealin maalein 4-1. Illan sankarit eivät taatusti yllättäneet ketään.

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia etenivät verrattain tasaisissa merkeissä. Maaleja ei vielä nähty, mutta varoitus nostettiin kummallekin joukkueelle. Barcelonan varoitettu pelaaja oli laitapuolustaja Sergi Roberto, jolle laputus merkitsi pelikieltoa ensi viikon vierasotteluun Las Palmasissa.

Kun Keltaisen Sukellusveneen Álvaro González sai varoituksen käsivirheestä, sai Barcelona samalla vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta. Lionel Messi neppasi vaparin kuitenkin hämmästyttävän löysänä pallona suoraan Villarreal-vahti Andrés Férnandezin hyppysiin.

Messihän ei tunnetusti pienistä takaiskuista järky, eikä vaparionnistumisesta tainnut kulua minuuttiakaan ennen kuin Villarrealin maaliverkko helähti. Messi vapautti näpsäkästi maalintekoon Neymarin, jolla osuma oli La Liga -kauden kymmenes. Neymar oli tilanteessa niin paitsion rajamailla kuin olla ja voi, mutta millimetriratkaisuista ei kehtaa tuomareita kritisoida vaikka ne väärin menisivätkin. Ottelua oli pelattu tällöin 21 minuuttia.

11 minuuttia myöhemmin vierasjoukkue Villarreal nousi tasoihin. Roberto Soldado näki niin ikään aivan paitsion rajamailta vauhtiin kaasutelleen Cédric Bakambun, joka kiihdytti jokseenkin helponnäköisesti Gerard Piquéltä karkuun. Pallo etukulmasta sisään ja tilanne 1-1.

Barcelonan veräjänvartija Marc-André ter Stegen oli sählätä vieraille toisenkin kunnon tekopaikan, kun saksalaisen purku päätyi suoraan keltapaidoille. Suoraa vetoa kohti tyhjää maalia ei kuitenkaan nähty ja ter Stegen avustajineen ehti ajoissa hätiin.

Neljännen kymmenminuuttisen täyttyessä nähtiin molemmissa päissä hieno keskitys ja laadukas pusku. Ensin Messi tarjoili Piquélle tekopaikan, mutta toppari puski maalin ohi. Heti perään toisessa kenttäpäädyssä Roberto Soriano lähetti Soldadolle vieläkin ihanamman pallon, eikä Soldadon pusku mennyt kuin parikymmentä senttiä takayläkulmasta ohi. Villarreal oli täysin pelissä mukana.

Tasainen ottelu ei mennyt kuitenkaan tasatilanteessa tauolle, vaan juuri ennen 45 minuutin täyttymistä Messi kävi tuikkaamassa kauden 34. liigamaalillaan Barcan 2-1 -johtoon. Onneakin Kirpulla oli matkassa mukana, sillä laukaus muutti suuntaa Villarreal-puolustajasta. Kaikissa kauden kilpailuissa maali oli Messille 50:s ja koko MSN-kolmikolle kauden sadas.

B/R Football

@brfootball
MSN: 💯 (again)

Toisella puoliajalla Barcelona piti huolta marssijärjestyksestä eikä isäntien puolustuslinjalle tuntunut liikenevän alkuunkaan töitä. Barcan ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi 57. minuutilla, kun Messi tykitti tulisesti 14 metristä, mutta Férnandez torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Koska MSN-trion kolmatta peräkkäistä sadan maalin kautta nyt hehkutetaan, niin olisihan se vääryys, jos ottelussa vain kaksi kolmesta onnistuisi maalinteossa. Näin taisi ajatella myös Luis Suárez, joka vei 67. minuutilla Barcelonan 3-1 -johtoon. Vahvan esityön maaliin teki Sergi Roberto, mutta myös El Pistolero ansaitsee hatunnoston viimeistelystään, sillä niin näyttävästi hän vei Villarreal-puolustaja Álvaro Gonzálezin kuutamolle.

Noin vartti ennen loppua oli Bakambu päästä kaventamaan, mutta Barcelonan puolustus tuli kollektiivisesti ter Stegenin avauksi ja kärkimiehen yksityisyritys kuivui kasaan.

Kun 80 minuuttia tuli kellossa täyteen, Neymar hassutteli Mario Gasparin pään pyörälle ja löysi rankkarialueelta Suárezin. Kun Suárezin veto osui Jaume Costan käteen, oli tuomarin ratkaisu varoitus ja Barcelonalle rankkari. Nykysäännöillä rankkari tuntui kovalta ja väärältä tuomiolta, mutta ei auttanut Villarrealia itku markkinoilla. Messi pallon taakse ja panenkalla loppunumeroiksi 4-1.