Atlético voitti Eibarin lauantain alkuillan kamppailussa Calderónilla luvuin 1-0.

Eibar hallitsi avausjakson ensimmäistä varttia täysin mielensä mukaan, eikä Atlético päässyt etenemään keskikenttää pidemmälle. Jan Oblak joutui esittämään muutaman tärkeän torjunnan jo alkuminuuteilla, kun isäntien puolustus oli hakoteillä. Uransa ensimmäistä ottelua laitapuolustajana pelannut Thomas oli muutamaan otteeseen viennissä, mutta paransi peliään huomattavasti myöhemmin ensimmäisellä puoliskolla.

Atlético pääsi peliin mukaan ensimmäisen jakson puolivälissä. Eibar tyytyi rikkomaan, ja Atlético kykeni luomaan muutaman loistavan maalintekopaikan. Aluksi Yannick Carrasco harhautti Eibarin boksissa Ivan Ramísin tilanteesta ulos ja pääsi nokikkain Eibar-vahti Yoelin kanssa, mutta epäonnistunut laukaus viuhui päätykatsomoon. Hetkeä myöhemmin Thomas petasi avopaikan Saúlille, jonka boksin reunalta lähtenyt laukaus meni noin metrin ohi yläkulmasta.

Diego Simeonen miehistö sai siten jälleen mahtavia maalintekopaikkoja, mutta onnistui epäonnistumaan niistä – kuten tällä kaudella on totuttu. Eibar ei päässyt alun hallintajaksonsa jälkeen etenemään käytännössä kertaakaan kohti Oblakin vartioimaa Atlético-maalia. Puoliajalle edettiin maalittomana.

Vicente Calderónin historian kolmanneksi viimeisen ottelun toinen puoliaika jatkoi samaa mantraa. Atléticolla oli valtavasti maalipaikkoja. Sisään välittömästi toisen jakson alussa vaihdettu Fernando Torres sai hyvän tekopaikan, mutta laukaus meni Carrascon ja Saúlin tapaan yli maalin. Tunnin kohdalla Atléticolla oli muutaman minuutin sisään viisi vähintäänkin potentiaalista paikkaa, mutta Yoel kesti maalillaan.

Lopulta Saúl teki ottelun ensimmäisen ja samalla ainoan maalin kaksikymmentä minuuttia ennen loppua. Ylös noussut Diego Godín esitteli harvinaisesti varsin loistokuntoista ulkosyrjäsyöttörepertuaariaan levittämällä pelivälineen laidalta keskelle juosseelle Atlético-kasvatille ja Saúl ampui boksin ulkopuolelta Atléticon johtoon.

Vielä lisäajalla nähtiin varsin espanjalaistyylinen torikokous, jonka johdosta Godín sai toisen keltaisen kortin myötä punaisen kortin, Torres keltaisen ja kaksi Eibar-pelaajaa varoitukset. Lopulta kolmen minuutin lisäajasta pallo oli pelissä alle minuutin – kuten olettaa saattoi.

Atlético käytännössä varmisti kolmannen sijansa voittonsa myötä.