La Ligassa ollaan edetty jo loppusuoralle. Panokset ovat vielä erittäin suuret. Real Madrid ja FC Barcelona jatkavat mestaruustaistossa tasapisteissä, paikat Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan ovat vielä auki ja yksi putoajakin on selvittämättä.

Kierros 36 alkaa perjantai-iltana huippuottelulla, kun Sevilla kohtaa Estadio Ramón Sánchez Pizjuánilla Real Sociedadin. Lauantaina luvassa on viihdettä neljän pelin verran. Tuolloin pelivuorossa ovat kaikki kärkikolmikon joukkueet. Sunnuntaina pelatataan vielä neljä peliä ja maanantaina vielä yksi.

Sevilla – Real Sociedad

Sevillan jo varmalta näyttänyt paikka Mestarien liigassa ei ole enää tulossa niin helpolla, mitä vielä muutama kuukausi taaksepäin vaikutti. Tällä hetkellä joukkue on neljäntenä ja eroa viidentenä olevaan Villarealiin on viisi pistettä. Real Sociedad on puolestaan tällä hetkellä ensimmäinen joukkue, joka ei pääsisi ensi kauden europeleihin Espanjasta, eli seitsämäntenä. Sen tilanne on kuitenkin vielä mahdollista parantua selvästi, koska edessä olevat kaksi joukkuetta, ovat vain kahden pisteen päässä.

Real Sociedad lähtee otteluun paremmassa vireessä. Se on voittanut edellisestä viidestä ottelusta neljä ja hävinnyt kerran Barcelonalle yhdellä maalilla. Sevilla on saanut korjattua yhteen väliin todella pahasti laskussa olevaa kurssiaan hieman, mutta viime kierroksen Málaga tappio oli sille toinen pistemenetys viiteen viime otteluun.

Sevilla on ottelun pienoinen ennakkosuosikki kotietunsa turvin. Pelistä voidaan odottaa todella kaunista jalkapalloa, sillä sekä Jorge Sampaolin että Eusebio Sacristánin miehistöt ovat molemmat pelanneet parhaimmillaan fantastista jalkapalloa tämän kauden aikana.

Perinteikkäiden seurojen ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Sevillan 4-0 -vierasvoittoon, mutta samaa ylivoimaa tullaan tuskin näkemään perjantai-illan huippukamppailussa.

Atlético Madrid – Eibar

Ottelu voi kuulostaa joillekin selvemmältä, mitä se voi olla. Paljon riippuu siitä, kuinka Diego Simeone saa ryhmänsä esiintymään henkisesti raskaan Mestarien liigan välierätappion jälkeen. Eibarilla on vielä ohuet matemaattiset saumat yltää Eurooppa-liigaan ensi kaudeksi, joten sillä on vielä panosta ottelussa.

Atlético on ollut hyvä viime kausina Eibaria vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet 2016 vuodesta eteenpäin neljästi. Kyseisistä otteluista madridilaisseura on voittanut kolme ja kerran päädytty tasapeliin. Maaliero kyseisistä otteluista on Atléticolle 10-3.

Toinen suuri kysymysmerkki on kotijoukkueen puolustus. Siltä puuttui Real Madrid -ottelusta tiistaina José María Giménez, Juanfran ja Sime Vrsaljko. Listan jatkoksi lauantaille tulee Stefan Savic, joka kärsii pelikiellosta.

Eibarin ongelmana viimeaikoina on ollut tökkivä hyökkäyspelaaminen. Se on onnistunut edellisessä viidessä ottelussa tekemään vain neljä maalia, mutta siipirikkoinen Atlético puolustus voi olla haavoittuvainen.

Barcelona – Villarreal

Barcelonalla on jäljellä vielä kolme La Liga -ottelua ja tämän lauantain peli Villarrealia vastaan on ennakkoon joukkueen haastavin.

Tasapisteissä sarjan kärjessä olevan, mutta yhden ottelun enemmän pelanneen Barcelonan tulee päättää tasapeliputkensa Villarrealia vastaan, jos tahtoo mestaruushaaveiden vielä säilyvän elossa. Vierasjoukkue on tällä hetkellä viidentenä. Paikka Eurooppa-liigassa on vielä kaukana varmasta, mutta toisaalta loppukauden mennessä aivan nappiin, se voi vielä yltää Mestarien liigan karsintoihin oikeuttavaan neljänteen sijaan.

Joukkueiden kaksi edellistä ottelua on siis päättynyt tasapeleihin. Viimeisin kohtaaminen oli tammikuun alussa ja tuolloin Villarreal oli minuuttien päässä voitosta, mutta Lionel Messi toi katalonialaisseuran tasoihin viimeisillä hetkillä.

Barcelonan suurin uhka ottelussa on ennakkoon huippuvireinen Cédric Bakambu. Villarreal-hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia. Viimeisessä kolmessa ottelussa hän on tehnyt Villarrealin kuudesta osumasta neljä ja syöttänyt yhden.

Granada – Real Madrid

Real Madridilta voi etukäteen odottaa tältä kierrokselta selvää voittoa. Tony Adams ei ole saanut Granadan kurssia käännettyä ja joukkue matkaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi.

Zinédine Zidane tulee käyttämään ottelussa jälleen reilusti rotaatiota. Cristiano Ronaldo tulee ainakin olemaan kokoonpanon ulkopuolella, sillä hän on yhden keltaisen kortin päässä pelikiellosta ja ranskalaisvalmentaja ei halua vaarantaa huippuvireisen hyökkääjänsä pelaamista Sevilla-ottelussa.

Rotaatiota ei tule kuitenkaan pitää Real Madridin voiton todennäköisyyttä laskevana tekijänä. Sen ”B-joukkue” on repinyt ennakkoon heikommat vastustajat riekaleiksi, kuten esimerkiksi 1,5 viikkoa sitten Deportivo la Coruñan lukemin 6-2.