Barcelonassa elätellään yhä toiveita Philippe Coutinhon hankkimisesta. Asiasta kertoo Sport.

Coutinhossa on Barcelonan kannalta hyviä ja huonoja puolia. Hyvä puoli on se, että brasilialainen kykenee operoimaan hyökkäävässä roolissa niin keskellä kuin laidassa – myös MSN-trion alapuolella. Se antaisi Barcalle hieman liikkumavaraa, sillä Lionel Messi, Luis Suárez ja Neymar pelaavat joka tapauksessa lähes jokaisen ottelun hyökkäyksessä.

Huono puoli Barcan kannalta on se, että Coutinho allekirjoitti tammikuussa Liverpoolin kanssa kesään 2022 ulottuvan jatkosopimuksen. Se teki hänestä Poolin parhaiten palkatun pelaajan.

Uuden sopimuksen myötä Coutinhon vuosipalkka on arviolta viisi miljoonaa euroa. Barcelonalla olisi ilmeisesti varaa tuollaiseen palkkamenoon, mutta se voisi horjuttaa joukkueen sisäistä palkkahierarkiaa. Viiden miljoonan vuositili nostaisi Coutinhon suoraan samaan luokkaan Andrés Iniesta, Sergio Busquetsin ja Gerard Piquén kanssa, mitä joukkueessa ei välttämättä katsottaisi hyvällä.

Toinen haaste on se, että vuoteen 2022 ulottuvan sopimuksen myötä Liverpool voi vaatia pelaajastaan maltaita. Jos siirtosumma nousisi samaan luokkaan Luis Suárezin kanssa (80 miljoonaa euroa), Barcan rahat loppuvat kesken. Tässä kohtaa on lisäksi muistutettava, että Coutinho ei ole Barcelonan ykköskohde kesällä. Joukkueen tärkein tarve on löytää ykköskorin oikea pakki. Senkään vuoksi rahaa ei ole mahdottomasti Coutinho-kauppaa varten.