Kevään odotetuimman trillerin ensimmäinen puolisko yllätti siten, että taistelua voitosta ei oikein edes syntynyt. Santiago Bernabeúlla pelatun Madridin joukkueiden välisten Mestarien liigan välierien avausosan vei täysin suvereenisti nimiinsä Real Madrid. Kolmen maalin voitto oli täydellisen ansaittu, ja pelin kulku sai miettimään, miten ihmeessä Atléticon valmistautuminen oli mennyt noinkin pahasti pieleen.

Lähtökohdat olivat tietysti selvät. Vastakkain oli kaksi toisensa läpikotaisin tuntevaa joukkuetta, joiden lähihistoria Mestarien liigastakin oli tuoreessa muistissa. Atléticon haavat vuosina 2014 ja 2016 Realille hävityistä loppuotteluista olivat tuskin vieläkään umpeutuneet. Vuonna 2015 joukkueet kohtasivat puolivälierissä, ja tuolloinkin Atlético sai poistua kentältä häviäjinä.

Real Madridille välierävaihe oli tuttuakin tutumpaa kauraa, sillä viimeksi se oli pudonnut ennen välierävaihetta vuonna 2010. Atlético puolestaan oli nähty Mestarien liigan välierissä kaksi kertaa, ja kumpaisenkin otteluparin se oli hoitanut voitokkaasti. Kaiken mahdollisen ekstralatauksen Atlético sai taatusti viime vuosien hävityistä finaaleista, kun Real puolestaan tavoittelee historiallista ensimmäistä Mestarien liigan voiton puolustamista.

Varsinaisia yllätyksiä joukkueiden avauskokoonpanoissa ei ollut. Atléticolta oli ottelusta sivussa Sime Vrsaljko, José María Giménez ja Juanfran, Real Madridilta Gareth Bale ja Pepe.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Here's how the two teams will start tonight. 📋 #UCL

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja tunnelma stadionilla oli luonnollisesti äärimmäisen sähköinen. Avausmaalin tekijä ei kuitenkaan voisi olla vähemmän yllättävä. Peliä oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Stefan Savic hävisi pääpallon sata-nolla Cristiano Ronaldolle, jonka räjähtävä pusku painui maaliin. Tilannetta edelsi Savicin epäonnistunut purku ja Gabin löysäily puolustustyössä.

Squawka

@Squawka
No player has been directly involved in more Champions League goals this season than Cristiano Ronaldo (13).

8 goals ⚽
5 assists 🅰️

WhoScored.com

@WhoScored
Cristiano Ronaldo: Has now scored 6 goals in his last 220 minutes of Champions League action #UCL

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka

8 goals ⚽
Cristiano Ronaldo becomes the first player in history to score 50 goals in the Champions League knockout stages.

50 out of 101. 😳

Ensimmäinen varttitunti oli Real Madridin totaalista hallintaa, eikä vierasjoukkue tuntunut pääsevän millään peliin sisään. 2-0:kin oli lähellä, kun Raphael Varane puski kulmapotkusta kohti alanurkkaan, mutta Jan Oblakin refleksit toimivat.

17. minuutilla Atléti sai ensimmäisen maalipaikkansa kuin tyhjästä. Koke antoi maagisen pystysyötön Kevin Gameirolle, jonka yritys kiertää maalivahti Keylor Navas kuitenkin epäonnistui.

24. minuutilla Atléticon puolustus repeili jälleen. Oblakilla oli omat hankaluutensa Marcelon keskityksen kanssa, ja paluupallon Luka Modric laukoi vain metrin takatolpasta ohi. Laukaisutilastot kertoivat (jo) tässä vaiheessa todella suvereenista Real Madridin ylivoimasta.

Squawka

@Squawka
Real Madrid had 10 shot in the opening 25 minutes.

Atletico Madrid didn't have a single one... ❌

Viisi minuuttia myöhemmin oli Karim Benzeman vuoro yrittää. Cristiano Ronaldo lähetti maalin edustalle keskityksen, mutta ranskalaisen taidokas saksipotku viuhui niin ikään ohi maalin.

Kun 40 minuuttia tuli täyteen, sai Realin keskikentän härkä Casemiro ”syljeskellä hampaita”. Atlético-toppari Diego Godinin kyynärpää heilahti kulmapotkutilanteessa Casemiron suun seudulle ja brassi joutui hetkeksi verenvuotoa tyrehdyttämään.

Aivan jakson lopussa Real koki kovia, kun vahvaa kautta pelaava Dani Carvajal loukkasi jalkaansa, eikä enää toiselle puoliajalle palannut. Paha menetys kotijoukkueelle. Carvajalin korvasi kentällä Realin vaihtopenkin ainoa puolustaja Nacho.

Tauolle mentiin Real Madridin 1-0 -johdossa. Erittäin ansaitussa sellaisessa, jos todisteeksi otetaan vaikkapa laukaisutilasto 12-1. Pelitapahtumiin nähden Atlético sai olla tyytyväinen, että selvisi näinkin vähällä.

Cracking half.

Yksi Real Madridin hahmoista oli ehdottomasti Isco, joka hääri ansiokkaasti ympäri kenttää ja pani ainoana pelaajana kaikki syöttönsä (42) oman joukkueen pelaajille.

OptaJohan

@OptaJohan
100% - Isco was the only player with a 100% passing success rate in the first half of Real Madrid - Atlético (42 passes). Diamond.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu 12 minuuttia, päätti Atlético-luotsi Diego Simeone, että ”tarttis tehdä jotain”. Tuplavaihdossa kentän jättivät Kevin Gameiro ja Saúl Ñiguez ja tilaisuutensa nurmella saivat konkari Fernando Torres sekä Nicolas Gaítan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Atlético alkoi pitää palloa. Mitään vähääkään vaarallista Simeonen ryhmä ei silti saanut aikaiseksi, sillä niin tiiviinä Realin puolustuslinjat pysyivät oman rangaistusalueen yläpuolella.

Squawka

@Squawka
Atletico Madrid didn't complete a single pass inside Real Madrid's penalty area in the opening 60 minutes.

Completely shut out so far.

68. minuutilla Atlético käytti viimeisen vaihtonsa, ja Real samalla illan toisensa. Angel Correa korvasi näkymättömän Yannick Ferreira Carrascon ja Marco Asensio Iscon. Isco pelasi jälleen väkevän ottelun, ja vaihtoon lieneekin vaikuttanut ainakin vähän Iscon toisen jakson alussa saama varoitus.

Jos jo avausjakso oli fyysistä peliä, tuntuivat otteet koko ajan vain kovenevan. Kotiyleisöä hämmästytti ennen kaikkea se, kuinka Filipe Luisille ei tuntunut nousevan kortti sitten millään.

Kellossa oli 72 minuuttia, kun käsittämättömän tehokasta pudotuspelikevättä pelaava Cristiano Ronaldo iski jälleen. Atléticon kokeneet puolustajat Diego Godín ja Filipe Luis haparoivat rankkarialueen tuntumassa eikä portugalilainen antanut armoa pallon saadessaan. Ronaldo ampui pelivälineen suoraan ilmasta voimalla takanurkkaan ja esitteli tuttujakin tutumpia tuuletuksiaan. Laukaus oli Realille koko toisen puoliajan ensimmäinen.

Cristiano Ronaldolle maali oli peräti seitsemäs viimeisessä kolmessa Mestarien liiga -ottelussa.