Cristiano Ronaldo rikkoi lauantaina ennätyksen, jonka perusteella häntä voi nimittää Euroopan kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Real Madridin hyökkääjä teki ottelun 1-0 -maalin Valencian verkkoon. Tämä oli hänen kauden 20. La Liga -maali ja seurajoukkueuran 367. sarjaosuma. Jälkimmäinen lukema on ennätyksen kannalta oleellinen, sillä kukaan ei ole koskaan tehnyt yhtä montaa maalia Euroopan top 6 -sarjoissa, eli Espanjan, Englannin, Saksan, Italian, Ranskan ja Portugalin pääsarjoissa.

Aiemmin ennätys oli 46 vuotta Jimmy Greavesin hallussa lukemalla 366. Englantilainen pelasi urallaan Chelseassa, AC Milanissa, Tottenhamissa ja West Hamissa. Kolmantena listalla on saksalainen Gerd Müller, jolla pääsarjaosumia tuli yhteensä 365.

Ronaldo tarvi ennätyslukemaan 483 ottelua Sporting Lissabonin, Manchester Unitedin ja Real Madridin paidassa. Portugalissa sarjamaaleja tuli 3, Englannissa 85 ja Espanjassa kasassa on tällä hetkellä 279. Greavesilla oli uransa päättyessä 45 ottelua enemmän kuin portugalilaisella nyt. Ronaldon uran loppumisesta ei ole vielä merkkejä havaittavissa, joten ennätys voi nousta vielä reilusti.

Squawka

@Squawka
RECORD: Cristiano Ronaldo has now scored more goals in Europe’s top six leagues than any other player in history (367).

Legendary. 👑

B/R Football

@brfootball
Cristiano Ronaldo is now the all-time top scorer in Europe’s top six leagues with 367 goals 🐐

Unibet

@unibet
Record breaker!

3⃣6⃣7⃣ - Cristiano Ronaldo is now the all-time leading scorer in Europe's 🔝 6 leagues 👏

Legend ⚽️