Espanyolin ja FC Barcelonan välistä Barcelonan derbyä vietettiin Barcelonan olympialaisten 25-vuotisjuhlavuoden hengessä. Kentällä juhlia vietti kuitenkin vain ennakkosuosikki FC Barcelona, jolle derby oli jo kuudestoista perättäinen, jota se ei paikalliskilpailijalleen hävinnyt.

15 - Espanyol have not won any of their last 15 derbies vs Barca in La Liga, (D3 L12), their worst ever run against a single team. Torment.

Jo ensiminuuteilla Espanyol osoitti kovuuttaan, kun Sergi Roberto sai kovan tällin polveensa. Laitapuolustaja pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Kun viisi minuuttia oli pelattu, vapautti Felipe Caicedo puolestaan Jose Manuel Juradon loistavaan tekopaikkaan. Jurado ampui pallon kuitenkin kuudesta metristä toista metriä takatolpasta ohi.

Huippupaikoilla ei avausjaksolla herkuteltu. Lähimpänä maalintekoa Barcelonan ryhmästä oli Sergi Roberto, jonka pusku suuntautui 40. minuutilla sivuverkkoon. Tauolle mentiin kuitenkin tulostaulun näyttäessä lukemia 0-0.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, Juradon synkkä ilta synkkeni entisestään. Jurado lähetti ylimielisen löysän ulkosyrjäsyötön keskiviivan tuntumasta kohti omaa alakertaa. Syöttö ei kuitenkaan päätynyt sen paremmin omille puolustajille kuin maalivahti Diego Lopézillekaan, vaan tekopaikan luontaisesti haistaneelle Luis Suárezille. Suárez oli avopaikassaan valovuosia Juradoa kliinisempi ja painoi pallon epäröimättä tolpan juureen. Pistooli oli puhunut.

Tunnin kohdalla Neymar oli erittäin lähellä lisätä Barcelonan johtoa, mutta Lopéz venyi loisteliaaseen torjuntaan.

Toinen puoliaika ehti vanheta puoli tuntia, kun Barcelona iski toisen maalinsa. Lionel Messi veti Espanyol-puolustuksen itseensä kärpästen lailla ja päästi täysin vapaaksi unohdetun Ivan Rakiticin maalintekoon. Kroaatti sijoitti pallon maaliin yhdellä kosketuksella kylmänviileästi.

Siihenkään ei maalinteko vielä loppunut, vaan 86. minuutilla Suárez viimeisteli illan toisensa ja kauden 26. liigamaalinsa. Tämäkin maali oli puhdas lahja Espanyolin puolustukselta, sillä uruguaylainen sai pallon ilmaiseksi Aaron Caricolin hutipotkun jälkeen.

Barcelonan 3-0 -voitto merkitsi sitä, että mestaruustaistelun suhteen kaikki ratkaisut siirtyvät tuleville kierroksille. Barca jatkaa edelleen sarjakärjessä maalieronsa turvin ennen ottelun vähemmän pelannutta Real Madridia. Espanyol saa puolestaan viimeistään nyt heittää haaveet ensi kauden europeleistä ja pelaa loppukauden aikana enää käytännössä merkityksettömiä otteluita.