Málagan ja Real Madrid kohtaavat toisensa La Liga -kauden viimeisellä kierroksella toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Ottelu aiheuttaa jo nyt valtavaa kuohuntaa Espanjassa.

Sytytyslanka alkoi palaa Málaga-luotsi Míchelin Onda Cerolle antamassa haastattelussa. Puhuttiin mestaruustaistelusta, joka voi ratketa päätöskierroksella. Tilannehan on sikäli erityinen, että Míchel on Real Madridin entinen pelaaja ja työntekijä.

Haastattelija muistutti 1990-luvulla tapahtuneesta vastaavanlaisesta tilanteesta, jossa entinen Realin mies Jorge Valdano valmensi Teneriffaa. Valdanon Teneriffa voitti Realin, ja Barca paineli sarjamestaruuteen. Voisiko tällä kaudella käydä samalla tavalla?

– Olen paljon suurempi madridista kuin Valdano, Míchel sanoi.

Ja siitähän se huhumylly sitten alkoi. Barcelonalaismedia alkoi maalailla otsikoita, joissa epäiltiin sopupeliä. Míchelkin taisi ymmärtää, että lausunnon voi tulkita vähän väärällä tavalla. Hän yritti paikata sanomisiaan Cadena SER:in haastattelussa.

– Real Madrid on minun joukkueeni, mutta niin on Málagakin. Minun on kunnioitettava kilpailua ja yritettävä aina voittaa. Pelaajani eivät ymmärtäisi, jos tuolla viikolla katsoisin poispäin.

Ja jotta sopupeliepäilyille ei jäisi sijaa:

– Haluaisin liigamestaruuden ratkeavan ennen viimeistä ottelua. Ne, jotka kirjoittavat näitä lausuntoja, eivät tunne minua. Olen ammattilainen. Toivon, että mestaruus ratkeaa ennen viimeistä päivää.

Kohu alkoi jo hieman laantua. Ja sitten kuvaan astui Málagan omistaja Abdullah Al-Thani, joka täräytti Twitterissä:

– Katalonian pask*t eivät pääse maistamaan mestaruutta sen jälkeen, kun he kertoivat valheita päävalmentaja Míchelistä.

Tapausta puitaneen Espanjassa aika monelta kantilta tulevina viikkoina.