Nyt se on vihdoin tapahtunut. Barcelonan värejä seitsemän kauden ajan kantanut Javier Mascherano on viimeinkin onnistunut Barcan paidassa maalinteossa.

Kotiottelu Osasunaa vastaan oli Mascheranon 319. kilpailullinen ottelu Barcelonan paidassa, kaikki kilpailut mukaan lukien. Vaikka argentiinalaisen sopimus kattaa vielä seuraavat kaksi kautta, on huhuja 32-vuotiaan soturin seurasiirrosta alkanut liikkua. Siksi maalin syntymiselle alkoikin olla jo korkea aika.

Squawka

@Squawka
Javier Mascherano scores his FIRST ever goal for Barcelona in his 319th appearance for the club.

What a time to be alive.

Mascherano teki Barca-uransa avausosuman rangaistuspotkusta, vaikka olikin aiemmin kommentoinut, että haluaisi onnistua maalinteossa pelitilanteesta. Paikkoja miehellä oli kyllä ollut. Viime viikon Juventus-ottelussa maalinteko jäi senteistä kiinni, ja Osasuna-pelissä Mascherano puski pallon tolppaan.

Barcelonan vaihtopenkillä riemuittiinkin sydämen kyllyydestä, kun tuomari näytti rankkaria ja Ivan Rakitic ojensi pallon Mascheranolle. Puolustavien roolien yleismies sai pamauttaa voimalla tuikitärkeän 6-1 -maalin sarjajumbon maalia vartioineen Salvatore Sirigun selän taakse.

Maali tuli argentiinalaiselle sikäli sopivasti, että juuri Mascheranon osumalla Barcelona sai pari rajapyykkiä täyteen. Maali oli Barcelonan sadas liigamaali tällä kaudella ja kaikkiaan 500:s päävalmentaja Luis Enriquen aikakaudella kaikissa kilpailuissa.

Onnea, Javier Mascherano!

Juttua päivitetty 26.4. klo 22.45. Ottelu olikin Mascheranolle 319:s eikä 320:s Barcelonan paidassa.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Javier Mascherano scores his FIRST ever goal for Barcelona in his 319th appearance for the club.

What a time to be alive.
Last time Mascherano scored a league goal:

• Mbappe was 9-years-old
• Rijkaard was Barcelona manager
• Man Utd won the Champions League