Athletic voitti myöhään eilisiltana Eibarin baskiderbyssä Ipúrualla luvuin 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Athleticin Raúl García lisäajan lopussa komealla laukauksellaan.

Eibar joutui pelaamaan pitkään alivoimalla, kun Gonzalo Escalante lensi suoralla punaisella ulos taklauksensa jälkeen toisella jaksolla. Suora punainen kortti ei ollut vääryys, mutta Eibarissa nappikautta pelaava Pedro León kävi kysymässä tuomarilta selitystä päätökselleen.

– Se oli suoran punaisen paikka, mutta kävin kuitenkin kysymässä tuomarilta (Carlos del Cerro Grande) selitystä. Tuomari totesi, ettei hän aio viheltää ainuttakaan tilannetta meidän suuntaan, koska hän oli viheltänyt kolme viikkoa sitten meille Villarrealia vastaan olemattoman pilkun. Se tuntuu uskomattomalta ja käsittämättömältä. Hän ei ole tämän sarjan arvoinen tuomari, León totesi beIN Sportsille välittömästi ottelun jälkeen.

– Hän antoi minulle keltaisen kortin, kun menin vain ja ainoastaan kysymään rauhallisesti selitystä punaiselle. Tämä on täysin käsittämätöntä. Tämä on diktatuuria, koska emme voi sanoa mitään tuomareista tai meitä sakotetaan. Minulle on ihan se ja sama, vaikka minua sakotettaisiin, mutta haluan sanoa tämän ääneen enkä kadu tätä.

– Tietenkin olen tällä hetkellä suuttunut, mutta meidän kaikkien pitää olla tämän sarjan tasolla. Ei vain pelaajien, mutta myös tuomarien. Jos sattuu virheitä, niin vain seurojen ei pitäisi olla vastuussa siitä.