Lisäajan viimeinen hyökkäys. Sergi Roberto juoksee kentän läpi ja syöttää Jordi Alballe. Vasen pakki pudottaa takaviistoon Lionel Messille, joka naulaa pelin viimeisestä hyökkäyksestä Barcelonalle voiton Real Madridin vieraana.

Barca-fanit tietysti juhlivat voittoa, ja Realin kannattajat manasivat tappiota. Symbolisesti se oli iso juttu. Altavastaajana, ilman Neymaria, nousu voittoon loppuhetkillä. Ja oli se iso juttu tuloksellisestikin. Voiton ansiosta Barca nousi tasapisteisiin Realin kanssa, jolla on peli vähemmän pelattuna. Jos Barca olisi hävinnyt Realin liigamestaruus olisi ollut hyvin todennäköinen. Tasapelillä sama juttu. Nytkin Real on etulyöntiasemassa, mutta kompurointiin ei juuri ole varaa. Jos päädytään tasapisteisiin, Barcelona voittaa keskinäisen paremmuuden turvin.

Tappiota voitaneen siis pitää pettymyksenä Realin leirissä. Mutta katastrofi se ei ollut. Katastrofin tummat pilvet jäivät kuitenkin leijumaan Los Blancosin ylle. Syy siihen on Sergio Ramos.

Peiliinkatsomisen paikka

Kiihkeässä pelissä voi tapahtua kaikenlaista. Jokaisessa nopeasti tulevassa tilanteessa ei varmaankaan pysty ajattelemaan järkevästi. Mutta että tuollainen kahden jalan tappotaklaus tilanteessa, jonka olisi voinut hoitaa siistimminkin. On jalkapallomaailman onni, ettei taklaus osunut kunnolla Lionel Messiin.

Olisikohan Ramosin aika katsoa peiliin. Kaveri on joukkueensa kapteeni. Hänen pitäisi olla näyttämässä esimerkkiä omalle joukkueelleen. Usein hän näyttääkin. Mutta voiko se enää mennä sattuman piikkiin, jos sama mies ajetaan suihkuun viidessä (?!) Clásicossa? Kaiken kaikkiaan Ramos on kerännyt 22 punaista.

(((Jon Benjamin)))🇬🇧🇲🇽🇨🇱🇬🇭 ✡️

@JonBenjamin19
Sergio Ramos now has 22 career red cards - more than Roy Keane and Patrick Vieira combined. A world record, or a European one?

#ElClasico

Kunpa se Ramosin aiheuttama ongelma rajoittuisi vain sunnuntai-illan viimeiseen varttiin. Mutta kun ei. Ramos höysti ulosajoaan sarkastisilla aplodeilla, jotka oli ilmeisesti tarkoitettu Gerard Piquélle. Niin tai näin, tilanne muistuttaa kovasti Neymarin parin viikon takaista ulosajoa, josta brasilialainen palkittiin kolmen ottelun pelikiellolla.

Realin leiri yrittää toki tehdä kaikkensa, jotta Ramos saisi mahdollisimman lievän rangaistuksen. Tässä vaiheessa pelikiellon pituus ei ole selvillä, mutta isoja ongelmia voi olla luvassa, jos sieltä kolme peliä napsahtaa.

Kuntoutuuko Varane ajoissa?

Ramos tiesi varsin hyvin ennen Clásicoa, että Realin toppariosasto on tällä hetkellä hyvin ohut. Pepe on loukkaantumisen vuoksi vielä pitkään sivussa, ja Raphaël Varane on palaamassa pelikuntoon. On mahdollista, että ranskalainen pystyy pelaamaan huomisessa liigaottelussa, mutta Zinédine Zidane ei antanut asian suhteen vielä mitään takeita.

Jos Varane pystyy pelaamaan, hän muodostaa toppariparin Nachon kanssa. Mutta jos Varane ei pysty pelaamaan, kukahan pelaa topparina? Casemiro? Daniel Carvajal? Danilo?

Real Madrid ei hävinnyt La Liga -mestaruutta viime sunnuntaina. Tulevien kierrosten aikana selviää, häviääkö Real liigamestaruuden Ramosin aivopieruun.