Lionel Messi saavutti melkoisen rajapyykin sunnuntai-iltana. Argentiinalainen iski uransa 500. maalin Barcelonan paidassa. Tapakin oli aikamoinen, sillä juhlamaali oli voitto-osuma Real Madridin verkkoon lisäajalla.

Kesällä 30 vuotta täyttävä Messi on tullut pitkän matkan. Kuluva kausi on hyökkääjälle jo uran 13:s Barcelonan paidassa. Ensimmäinen maali syntyi Albaceten verkkoon kevällä 2005.

Mutta miten Messin 500 maalia ovat jakautuneet?

Ensinnäkin, Messi on tarvinnut rajapyykkiin 577 ottelua. Maaleista luonnollisesti suuri osa (343) on syntynyt La Ligassa, 94 Mestarien liigassa, 43 Copa del Reyssä, 12 Espanjan Supercupissa, kolme UEFA Super Cupissa ja viisi seurajoukkueiden MM-turnauksissa.

Suosikkistadionit ja -vastustajat

Kotikentällään Camp Noulla Messi on iskenyt 284 maalia. Vieraissa osumia on syntynyt 204 ja neutraaleilla kentillä 12. Messi ei ole hyytynyt kovissa paikoissa, sillä Camp Noun jälkeen mies on tehnyt eniten maaleja (14) nimenomaan Real Madridin Santiago Bernabéulla. Atlético Madridin Vicente Calderónilla Messi on pyssyttänyt 13 osumaa.

Messin suosikkivastustaja maalien muodossa on ollut Sevilla, jota mies on kurittanut 29 rysän verran. Seuraavina listalla tulevat Atleti (27), Valencia (24), Real Madrid (23) ja Athletic Bilbao (22).

500 maalista peräti 402 on syntynyt vasemmalla jalalla. Huonommalla jalallaan Messi on iskenyt 74 ja päällään 22 kertaa. Kaksi maalia on merkitty kohtaan ”muut ruumiinosat”. Esimerkiksi Espanyolia vastaan 2007 Messi teki maalin kädellään.

Dani Alves tarjoilijoiden ykkönen

Entä ketkä ovat syöttäneet eniten Messin maaleja?

Kärkipaikkaa pitää hallussaan nyt ja todennäköisesti vielä pitkään Dani Alves (42). Andrés Iniesta on tarjoillut Messille 34, Xavi 31 ja Pedro sekä Luis Suárez 25 maalia.

Vielä sananen El Clásicoista. Messi on nyt siis tehnyt 23 maalia Real Madridin verkkoon. Clásicojen kaikkien aikojen maalipörssissä Kirppu on selkeä ykkönen, sillä toisena oleva Alfredo Di Stefano osui aikoinaan 18 kertaa. Kahden tuoreimman maalinsa myötä Messi nousi yksin ykkössijalle myös La Liga -clásicojen maalitilastossa. Messillä on noissa peleissä nyt 16 osumaa, Di Stefanolla 14.