Äskeinen El Clásico oli vauhdikkain vuosikausiin. Barcelona voitti Bernabéulla pelatun Clásicon lopulta Lionel Messin lisäaikamaalilla luvuin 3-2.

Clásico ei olisi kuitenkaan Clásico ilman kaikenlaista polemiikkia. Sergio Ramos lensi suoralla punaisella ulos, ja avausjaksolla nähtiin muutama kyseenalainen tilanne. La Ligassa 168 ottelua aikoinaan tuomaroinut Juan Andújar Oliver kävi tilanteet läpi Marcassa.

Andújar Oliverin mukaan neljännen minuutin Samuel Umtitin kontakti Cristiano Ronaldoon vieraiden boksin sisällä ei ollut pilkun arvoinen.

– Tilanteessa on ehdottomasti kontakti, mutta ei riittävän suuri pilkkuun.

Messi sai avausjakson puolivälissä Marcelon kyynärpään naamaansa ja tipahti kentän pintaan muutamaksi minuutiksi. Kaksi kertaa sarjan parhaaksi tuomariksi valittu Andújar Oliver olisi itse heittänyt Marcelon todennäköisesti ulos.

– Tuomari olisi voinut täydellisesti heittää Marcelon siinä tilanteessa pihalle. Messin suu oli täynnä verta sen osuman seurauksena.

Monet kummastelivat myös Casemiroa ja sitä, ettei Brasilian maajoukkuemies nähnyt ottelun aikana punaista korttia – jo mahdollisesti avausjaksolla. Andújar Oliverin mukaan Casemiron olisi pitänyt saada punainen ennen puoliaikaa.

– 12 minuutin kohdalla hän sai hyvin selvän keltaisen. Juuri ennen puoliaikaa hän keskeytti Barcelonan vastahyökkäyksen astumalla Messin nilkoille. Se on selvä keltaisen paikka, ja tuomari epäonnistui tilanteessa.

Andújar Oliver totesi myös Ramosin punaisen olleen täysin oikea tuomio.

– Taklaus oli todella kova. Hän tuli siihen nappulat edellä. Ei siinä ole mitään epäselvää – Ramos ansaitsi ulosajonsa.