Sunnuntain myöhäisillan El Clásico päättyi Barcelonan vierasvoittoon Bernabéulla luvuin 3-2. Lionel Messi teki voittomaalin lisäajan loppuhetkillä, ja piti siten La Ligan mestaruustaistelun hengissä. Kotivoitto tai tasapeli olisi käytännössä varmistanut Real Madridin sarjamestaruuden.

Ottelu oli alusta loppuun suurta jännitysnäytelmää. Alku oli Real Madridin, joka loi useita maalipaikkoja ja piti Barcelonan puolustusasemissa. Madrid prässäsi korkealta ja sai katkottua muutaman Barcelonan syötön, jonka avulla isännät pääsivät vaarallisiin maalipaikkoihin. Kymmenen minuutin jälkeen Barcelona otti pallonhallinnan itselleen.

Avausjakson puolivälissä Real Madrid meni johtoon. Keskityspallo löysi Sergio Ramosin, joka syötti vapaaksi jääneelle Casemirolle ja Brasilian maajoukkuemies siirsi pelivälineen tyhjään maaliin. Madrid ei kuitenkaan päässyt nauttimaan johtoasemasta muutamaa minuuttia pidempään. Messi harhautti Dani Carvajalin komean juoksun päätteeksi ja laukoi pallon ohi Keylor Navasin.

Toisen jakson puolivälissä Ivan Rakitic hiljensi Bernabéun upealla laukauksellaan boksin ulkopuolelta ja Barcelona oli voitossa – elintärkeässä sellaisessa – kiinni. Muutamaa minuuttia myöhemmin Madridin ilta synkkeni isäntien osalta oikein huolella, kun Ramos lensi tyhmän taklauksensa jälkeen suoralla punaisella ulos. Ramos valitti tuomiosta ja taputteli ironisesti oikeudenjakajalle, joka saattaa synnyttää lisäsanktiota.

James Rodríguez kuitenkin tasoitti ottelun neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vapaaksi maalin edustalle jäänyt kolumbialainen iski pallon verkkoon Barcelona-puolustuksen keskeltä, ja vajaamiehinen Madrid oli kiinni mestaruudessa.

Barcelona ei kuitenkaan luovuttanut. Madridilla oli lisäajalla vielä eräs potentiaalinen maalipaikka, mutta Cristiano Ronaldo ei käyttänyt sitä hyväkseen. Ottelun viimeisessä hyökkäyksessä Barcelona teki voittomaalinsa. Sergi Roberto juoksi läpi kentän, syötti sivuun André Gomesille ja lopulta Messi pääsi ampumaan voittomaalin boksin rajalta ja Bernabéu oli hiljentynyt viimeisen kerran.

Barcelonalle voitto oli äärimmäisen tärkeä. Ilman Neymaria pelanneet katalaanit nousivat sarjakärkeen, mutta Madridilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.