Tämän vuoden puolella on pelattu upeita jalkapallo-otteluita, joiden jälkeen keskustelua on herättänyt valitettavan paljon tuomarityöskentely eikä itse ottelu. Espanjan La Liga on kyllästynyt joko jatkuvaan tuomariston arvosteluun haastavassa tehtävässään tai vääriin tuomioihin tärkeissä otteluissa. Tämän seurauksena sarja on ottamassa ensimmäisten joukossa ensi kaudelle videotarkistukset käyttöön.

Tarkoituksena on, että tuomariston apuna toimii videotuomari, jota voi käyttää apuna ottelun tärkeimmissä tilanteissa. Systeemiä tultaisiin käyttämään tarvittaessa rangaistuspotkuja, punaisia kortteja ja maaleja tuomittaessa. Esimerkiksi tilanteet, joissa on epäselvää, oliko pelaaja paitsiossa maaliin johtaneessa tilanteessa vai ei tai ylittääkö pallo maaliviivan kokonaan, on mahdollista tarkistaa videolta.

Videotarkistusten käyttöä on kokeiltu jo muun muassa seurajoukkueiden MM-kisoissa ja yksittäisissä harjoitusotteluissa.

Systeemin käyttöönotto on jakanut jalkapalloihmiset kahteen osaan. Toisten mielestä virheet kuuluvat peliin ja videotarkistukset häiritsisivät pelin kulkua. Toiset puolestaan ovat kyllästyneitä siihen, että tärkeitä otteluita ratkeaa virheellisiin tuomioihin.

Jos tieto pitää paikkaansa, niin kyseessä on yksi mullistavimpia muutoksia jalkapallon lähihistoriassa.

Lähde: El Partidazo de Cope