La Ligaa on jäljellä tasan kuukausi – kierroksia sen sijaan viikonlopun jälkeen vain viisi. Ottelut vähenevät ja panokset kovenevat, mutta tämä kierros saattaa ratkaista monta asiaa.

Luvassa on kauden toinen ja viimeinen El Clásico, kun Real Madrid isännöi Barcelonaa Bernabéulla sunnuntai-iltana. Ottelussa on valtavasti panosta, koska Barcelona on käytännössä pakkovoiton edessä. Real Madridille riittää hyvin tasapelikin, joten se saattaa näkyä itse pelissä. Real Madrid on kolme pistettä Barcelonaa edellä ottelun vähemmän pelanneena, jonka takia tasapelikin pitkälti varmistaisi Madridin sarjamestaruuden, ellei jotain hyvin kummallista tapahtuisi.

Kumpi on suosikki? Siitä voi olla montaa mieltä. Barcelona haki viime kaudella komean 0-4 -vierasvoiton Bernabéulta, mutta Madrid on muuttunut sen jälkeen valtavasti nimenomaan pelillisesti valmennusjohtoa myöten. Silloin surullisen kuuluisa Rafa Benítezin aikakausi Madridin peräsimessä oli pahimmillaan, ja ilman Lionel Messiä pelannut Barcelona murskasi surkean Real Madridin pääkaupungissa.

Nyt asetelmat ovat erilaiset.

Real Madrid on ollut tällä kaudella Barcelonaa vahvempi, ja suurin yksittäinen syy siihen on kokoonpanon leveys. Real Madridin pelin taso ei tipu ollenkaan vaihtomiesten ollessa kentällä – usein jopa päinvastoin. Barcelonalla se tippuu radikaalisti varsinkin keskikentällä, johon seuralla ei ole ainuttakaan oikeasti mitat täyttävää korvaajaa.

Viimeiseen Clásicoonsa Barcelonan valmentajana matkaava Luis Enrique joutuu vierailemaan Bernabéulla ilman Neymaria, joka on pelikiellossa. Rafinha on loppukauden sivussa, eikä Denis Suárez ole saanut tällä kaudella todellista mahdollisuutta, joten Enrique saattaa muuttaa kolmen puolustajan linjaa ja siirtää Sergi Roberton ylös brasilialaistaiturin korvaajaksi. Neymarin poissaolo on Barcelonalle pelillisesti suuri takaisku, vaikka viimeiset viikot ovatkin menneet juuri Neymarin kohdalla penkin alle.

Real Madridin terveystilanne puolustusta lukuunottamatta on hyvä. Gareth Bale on palannut joukkueharjoituksiin ja saattaa päästä kokoonpanoon mukaan. Raphaël Varane ja Pepe ovat loukkaantuneina, eivätkä pelaa Clásicossa. Balen avauspaikka on kuitenkin epätodennäköinen, ja viime aikoina loistavasti pelannut Isco jatkanee avauskokoonpanossa.

Barcelonaa ei kannata koskaan aliarvioida Clásicossa, mutta tällä hetkellä Neymarin poissaolon ja katalaanien pelillisen ilmeen – sekä ehdottomasti tuloskunnon – huomioon ottaessa Real Madrid on suosikki. Barcelona pitäisi voitollaan mestaruustaistelun auki, mutta jokainen muu tulos pitkälti lopettaisi mestaruustaistelun.

Mielenkiintoiset lähtökohdat mielenkiintoiseen otteluun.

La Ligan 32. kierros

Perjantai 21.04
21.45 Granada-Sevilla (Viaplay)

Lauantai 22.04
14.00 Málaga-Valencia (Viaplay, Viasat)
17.15 Villarreal-Leganés (Viaplay)
19.30 Osasuna-Sporting (Viaplay)
21.45 Espanyol-Atlético (Viaplay, Viasat)

Sunnuntai 23.04
13.00 Real Sociedad-Deportivo (Viaplay, Viasat)
17.15 Celta-Real Betis (Viaplay, Viasat)
19.30 Las Palmas-Alavés (Viaplay)
21.45 El Clásico (Viaplay, Viasat)

Maanantai 24.04
21.45 Eibar-Athletic (Viaplay, Viaplay)