Real Madrid odotti paljon Marco Asensiolta, kun he ostivat pelaajan kesällä 2015 vain 3,5 miljoonalla eurolla. Tuskin hekään osasivat odottaa, että alle kaksi vuotta eteenpäin keskikenttäpelaajan arvo olisi noussut yli 14 kertaiseksi.

Zinédine Zidanen suuresti ihannoima Asensio on saanut Real Madridin kiven kovassa kokoonpanossa minuutteja yhteensä 29 ottelussa, joissa sekä peliesitykset että tehot ovat olleet vakuuttavia. Yhdeksän maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä on keskikenttäpelaajalle erinomainen saldo noin 1500 minuutissa, eli noin 16 kokonaisessa ottelussa.

Viimeisimpänä näyttönä taidoistaan mies teki Mestarien liigan otteluparissa Bayern Münchenia vastaan maalin ja syötön. Ensimmäisessä ottelussa hän keskitti erinomaisesti Cristiano Ronaldon tekemän voittomaalin vasemmalta laidalta ja toisessa osassa hän sinetöi Real Madridin jatkoonmenon kauniilla soolomaalilla.

Asensio on herättänyt runsaasti kiinnostusta myös muissa seuroissa. Eilen El Partidazo de Cope kertoi, että Liverpool olisi tehnyt pelaajasta jopa 50 miljoonan euron tarjouksen. Torstaina myös madridilainen AS vahvisti tarjouksen tapahtuneen.

Real Madrid on kuitenkin hylännyt tarjouksen. Se ei aio päästää Asensiota lähtemään mistään hinnasta. Pelaajalla on iso osa Zidanen tulevaisuuden suunitelmissa. 21-vuotiasta espanjalaista pidetään muun muassa syynä James Rodriguezin myyntiin tulevana kesänä, koska ranskalaisvalmentaja tahtoo raivata lisää tilaa Asensiolle.