Real Madrid eteni Mestarien liigan välieriin ennätyksellisen seitsemännen kerran peräkkäin. Cristiano Ronaldo teki otteluparissa huimat viisi maalia Real Madridin kuudesta osumasta. Tuolla maalimäärällä tuleekin päästä otsikoihin, mutta otteluparin todelliset huippusuorittajat olivat joukkueen laitapuolustajat Dani Carvajal ja Marcelo.

Vaikka Frank Ribéryllä ja Arjen Robbenilla on tullut jo ikää, niin peliesitykset ja tilastot osoittavat, että he ovat edelleen maailman vaarallisimpia laitureita hyökätessä. Annetaan ensin Real Madridin puolustajakaksikolle tunnustusta erinomaisesta puolustustyöskentelystä.

Bayern München teki otteluparissa yhteensä kolme maalia. Joukkueen hyökkäyspelaamisen suurimmat vahvuudet ovat olleet jo pitkään laitapelaamisessa. Todella useasti heidän maalinsa tulevat sitä kautta. Jos ei suoraan laitalinkkien tekemänä, niin sieltä rakennettuna.

Millaisia maaleja oli saksalaisjoukkueen osumat tässä otteluparissa? Rangaistuspotku, oma maali ja erikoistilanne. Tämä tarkoittaa sitä, että sen pelin vahvimpia osa-alueita ei onnistunut tuottamaan yhtään maalia.

Tämän suorituksen arvoa korostaa se, että Real Madrid pelasi ison osan eilisessä ottelussa käytännössä ilman muita laitapelaajia. Vaikka Ronaldo ja Isco oli merkattu laitahyökkääjiksi, niin todellisuudessa Ronaldon keskimääräinen sijoittuminen muistuttaa enemmän keskushyökkääjän pelaamista ja Isco puolestaan häärii milloin missäkin. Ei vapaassa roolissa. Sellaista ei nykyjalkapallossa olekaan, mutta hän pelasi todella laajalla alueella. Kyllä Marcelo ja Carvajal saivat tukea laitaa puolustaessa, mutta eivät yhtä paljon kuin keskivertolaitapuolustajat.

Marcelo esti myös kaksi maalia eilen. Ensin liukumalla viime hetkillä laukauksen tielle ja toisen hän purki maaliviivalta.

Toki Carvajal aiheutti otteluparissa yhden rangaistuspotkun, mutta kuten kaikki näimme, niin tämä oli väärin tuomittu.

Fantastisia ylöspäin

Ensimmäisessä osa-ottelussa Real Madrid sai tehtyä todella arvokkaan vierasmaalin. Moni muistaa enää tässä vaiheessa vain maalintekijän, mutta koko otteluparin muuttanut vierasmaali tuli Carvajalin todella laadukkaasta keskityksestä. Ensimmäisestä osa-ottelussa Carvajal oli muutenkin erittäin vaarallinen ylöspäin. Eilisessä pelissä espanjalainen ei ollut aivan yhtä aktiivinen hyökkäyssuuntaan kuin Marcelo, mutta muistamme muun muassa yhden erinomaisen laukauksen, jonka todella moni maalivahti olisi päästänyt selkänsä taakse.

Brasilialaispuolustaja oli puolestaan eilen ilmiliekeissä. En muista, koska olisin nähnyt keneltäkään laitapuolustajalta yhtä hyvää peliä. Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen esityö Ronaldon kolmanteen maaliin. Upeiden ohitusten jälkeen mies olisi itse voinut laittaa pallon sisään, mutta valitsi vähemmän riskejä sisältäneen vaihtoehdon, eli syöttö tyhjään maaliin. Tätä osumaa varjostaa vain se, että Ronaldo intoili tarpeettomasti paitsion puolelle, mutta se ei ole brasilialaisen esityöstä pois.

Maalisyötön lisäksi Marcelon hyökkäystilastot ovat käsittämättömät. Huimat yhdeksän onnistunutta haastoa, kahdeksan ”avainsyötöksi” merkattua syöttöä (muulla joukkueella 16) ja seitsemän keskitystä (eniten koko joukkueesta).

Ronaldon hattutempusta huolimatta Marcelo oli eilisen ottelun ylivoimaisesti paras pelaaja ja koko otteluparista, molemmilta laitapuolustajilta nähtiin aikalailla täyden kympin suoritukset.