Kuluvaa sarjakautta on jäljellä reilu kuukausi. Kauden jälkeen Espanjassa saattaa alkaa varsin suuret valmentajanvaihto-operaatiot.

Barcelona ja Las Palmas vaihtavat varmasti valmentajaansa. Jorge Sampaoli jättää todennäköisesti Sevillan, eivätkä Celtan Eduardo Berizzo ja Athleticin Ernesto Valverde ole allekirjoittaneet jatkosopimuksia. Berizzon ja Valverden työsopimukset päättyvät tähän kauteen. Espanjassa uskotaan myös Valencian vaihtavan luotsiaan, koska Voro González ei halua – kuten on moneen kertaan sanonut – jatkaa roolissaan.

Marcan mukaan Athletic haluaa Berizzon Valverden korvaajaksi, jos Valverde jättää baskit ja siirtyy esimerkiksi Barcelonan peräsimeen. Sama lehti kertoo myös Sevillan olevan kiinnostunut Berizzon palveluksista, jos ja kun Sampaoli hyppää Argentiinan maajoukkueen kyytiin. Berizzo ei ole kuitenkaan ainoa Sevillassa mielenkiintoa herättänyt luotsi – nimittäin myös itse Valverde on seuran kiinnostuksen kohteena.

Valencialaismedian mukaan Marcelino odottaa kiivaasti Valencian soittoa. Villarrealista kummallisesti viime elokuussa lähtenyt valmentaja ei ole luotsannut tällä kaudella missään joukkueessa vasten tahtoaan, koska Espanjassa valmentaja ei voi olla kahden saman sarjan joukkueen kirjoilla yhden kauden aikana.

Mundo Deportivo kertoi kannessaan eilen Valverden ilmoittaneen Athleticille, ettei jatka seurassa ja siirtyy kesällä Barcelonaan.

Joka tapauksessa fakta on se, että tulevana kesänä La Liga -seurat pääsevät kamppailemaan keskenään samoist valmentajista.