FC Barcelona kohtaa tänään Juventuksen Mestarien liigassa. Kuten hyvin muistamme, ensimmäinen osa-ottelu oli hallitsevan Italian mestarin näytöstä ja 3-0 -lopputuloksen myötä Barcelona on lähes mahdottoman tehtävän edessä.

Olisi helppoa sanoa, että heillä ei ole mitään mahdollisuuksia, kuten sanottiin Paris Saint-Germainia vastaan. Tuo ottelu kuitenkin muistutti, että kuningaslajissa kaikki on mahdollista. Vain viisi minuuttia voi muuttaa aikaisemmat 175 minuuttia täysin päälaelleen.

Muistellaan vielä hetki urheilun historian yhtä hienointa nousua.

Toista osa-ottelua oli pelattu 88 minuuttia, eli otteluparia 178+lisäajat. Barcelona oli tilanteessa, jossa se tarvi reiluun viiteen minuuttiin kolme maalia. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Sergi Roberto laittoi pallon kolmannen kerran sisään ja mahdottomasta oli tullut mahdollista.

Juuri niin pieni on Juventuksen etumatka pienimmillään tänään. Muutama onnistunut suoritus lyhyen ajan sisään ja kaikki on jälleen auki.

Tietenkin on päivänselvää, että lähes sataprosenttisesti Juventus etenee jatkoon, jos se on voittanut ensimmäisen ottelun 3-0, mutta se pieni mahdollisuus on olemassa.

Juventuksen lähtökohdat

”Vanha Rouva” pääsee lähtemään otteluun hyvästä terveystilanteesta. Marko Pjaca on todennäköisesti ainoa loukkaantumisen takia pois jäävä pelaaja, kun ensimmäisen osa-ottelun sankarin Paolo Dybalan kolhu viikonlopun Serie A -ottelussa ei ollut vakava.

Joukkueen lähtöasemia puoltaa kolmen maalin etumatkan lisäksi myös tämän vuoden erinomainen vire kaikissa kilpailuissa. Viimeisestä 19 ottelusta se on hävinnyt vain yhden ja kahdesti jäänyt tasapeliin. Juventus ei myöskään ole hävinnyt yhtään ottelua tämän kauden Mestarien liigassa.

Perinteikkään suurseuran puolustus on ollut maailman parhaimmistoa jo todella pitkään. Tälläkin kaudella se on ollut totutun kova. Maali on pysynyt puhtaana Mestarien liigassa edelliset 441 minuuttia ja yhteensä sen verkkoon on tehty vain käsittämättömät kaksi maalia.

Näiden seurauksena Barcelonan haastetta voidaan pitää vielä suurempana kuin PSG-ottelussa.

FC Barcelonan lähtökohdat

Luis Enrique sanoi, että joukkueen tulee hyökätä, hyökätä ja hyökätä. Barca-koutsi epäili, että joukkueen hyökätessä todella suurella riskillä, on todennäköistä, että Juventus tekee myös maalin. Tämä tarkoittaa, että Barcelonan tulisi tehdä viisi maalia ja se on Enriquen mukaan joukkueen tavoite.

Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez ovat pelaajia, jotka pystyisivät tuohon jopa todennäköisesti, jos vastassa olisi Serie A:n häntäpään joukkue. Kun vastassa on Juventus, he tarvitsevat elämänsä parhaan ottelun. On täysin perusteltua puhua maalinteon kohdalla lähinnä vain MSN-triosta, koska he ovat tehneet Barcelonan 91 La Liga -maalista huimat 62.

Joukkueen itseluottamusta kohottava tilasto on, että se on tehnyt vähintään kolme maalia edellisessä kahdeksassa Mestarien liigan kotipelissä.

Maalinteon osalta vastuu on MSN-triolla, mutta jatkopaikkaan se tarvii koko joukkueen osalta täydellisen ottelun. Ei riitä, että kahdeksan avauskokoonpanon pelaajaa pelaavat timanttisella tasolla, jos loput kolme möhlivät. Tämä on ollut joukkueen ongelma tämän kauden aikana.

Barcelonalla on Neymarin mukaan noin prosentin mahdollisuus jatkopaikkaan. On hyvin epätodennäköistä, että tuo yksi sadasta olisi juuri tänään, mutta jos koko joukkue pystyy pelaamaan maksimipotentiaalillaan, Juventuksella on huono päivä ja onni on katalonialaisten puolella, niin tuo yksi sadasta voi olla tänään.