Atlético Madrid piti pintansa Mestarien liigan puolivälierissä Valioliigan hallitsevaa mestaria Leicesteriä vastaan. Joukkue päätyi 1–1-tasapeliin Englannissa ja eteni neljän parhaan joukkoon niukasti yhteismaalein 2–1.

Saúl Ñíguez viimeisteli avausjaksolla jo kauden kolmannen vierasmaalinsa Mestarien liigassa. Enemmän vierasosumia on tällä kaudella iskenyt ainoastaan PSG:n Edinson Cavani (4).

Jamie Vardyn tasoitus toisella puoliajalla jäi laihaksi lohduksi Leicesterille, jonka tuhkimotarina Euroopassa päättyi tältä erää.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Only Edinson Cavani (4) has scored more away goals than Saúl Ñíguez (3) in the Champions League this season. Acclimatised.

Atlético on nyt selviytynyt Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon kolme kertaa neljän viimeksi kuluneen kauden aikana. Viime vuoden loppuottelussa se taipui rangaistuspotkukilpailussa paikalliskilpailijalleen Real Madridille.

Tunnelma Leicesterin kotiareenalla oli huikea tiistai-illan ottelun alkaessa. Stadion olisi todennäköisesti revennyt liitoksistaan 20 minuutin pelin jälkeen, jos Shinji Okazaki olisi osunut tolppien väliin Vardyn esityöstä.

Saúl hiljensi kotiyleisön 26. minuutilla, kun hän puski pallon upeasti takanurkkaan Filipe Luísin nappikeskityksestä. Osuma oli kuin suoraan oppikirjasta.

Atlético-vahti Jan Oblak pysäytti Riyad Mahrezin kudin ennen kuin toisessa päässä nähtiin kiistanalainen tilanne. Vieraiden Yannick Carrasco meni rangaistusalueella nurin Kasper Schmeichelin liukutaklauksen seurauksena, mutta peli sai jatkua.

Atléticon Antoine Griezmann teki huikean juoksun 50. minuutilla ja yritti pelata pallon poikittain Carrascolle. Marc Albrighton puolusti kuitenkin tilanteessa erinomaisesti, ja heti perään toisessa päässä Ben Chilwellin veto lensi yli maalin.

Vardy toi selvästi piristyneen Leicesterin tasoihin tunnin kohdalla. Chilwellin kuti kimposi hänelle Stefan Savićin kautta, ja viimeistely oli varma.

IG:Real_McWIN™🇳🇬 🇧🇯

@MasterMinderz
Brilliant Goal @1xBet_en: #Vardy scores almost in every game! Does he want new home party?
#UCL #LeicesterAtleti "

Seuraavan vartin aikana sinipaidoilla oli useita paikkoja lisämaaleihin. Esimerkiksi Vardyn laukaus peitettiin ja Mahrezin vapaapotku suuntautui hieman yli maalin.

Leicesterin kannattajat tukivat joukkuettaan raivoisasti viime minuuteilla. Maalivahti Schmeichelkin nousi erikoistilanteissa ylös, mutta Atléticon organisoitu puolustus kesti. Ihmenousuun olisi tarvittu kaksi maalia.